Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Θέλουμε ισχυρή αντρίκια Κυβέρνηση

Να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της Χαλυβουργίας που θέτει στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους και κάνει ακόμη πιο φτωχή παραγωγικά την Ελλάδα ζητά με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει την αναγκαιότητα της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες βιομηχανίες και την προσαρμογή του στα μέσα αντίστοιχα ευρωπαϊκά δεδομένα με την έναρξη ισχύος του μέτρου των συμβάσεων διακοψιμότητας ώστε να επιτυγχάνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις στο κόστος της ενέργειας. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει ότι αντίστοιχες μειώσεις πρέπει να γίνουν και στις -εναπομείνασες- βιοτεχνίες καθώς, όπως επισημαίνει για τις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έχει αυξηθεί κατά 60% την τελευταία πενταετία και σε συνδυασμό με την αύξηση του τέλους ΑΠΕ το ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών γίνεται πλέον δυσβάσταχτο.
«Επιτέλους, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της στην Τρόικα και τις επιταγές της, όταν σαφώς αυτές δεν συμβαδίζουν με το κοινό καλό και οδηγούν τη χώρα μας στην πλήρη αποβιομηχανοποίηση.
Ζητούμε επειγόντως μία γενναία πολιτική λύση από την ελληνική Κυβέρνηση για την ελληνική βιομηχανία της Χαλυβουργίας, τις ιστορικές Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος!

Ζητούμε τόσο για τις βιομηχανίες όσο και για τη βιοτεχνία να ακολουθηθεί το πρόσφατο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι εταιρείες με ενεργειακό κόστος άνω του 3% του τζίρου τους απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές, ενώ με ανάλογο τρόπο παρέχονται και εκπτώσεις στα κόστη ηλεκτρισμού», επισημαίνει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.