Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΑΝ ΝΙΚΑΙΑΣΜια μεγάλη Αδελφότητα της πόλης μας η ΧΑΝ Νίκαιας μεγάλωσε ακόμη περισσότερο ,το περασμένο Σάββατο 8-2-2014, με την απόφαση που έλαβε Διοικητικό Συμβούλιο της, εφέτος στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή της, να τιμήσει μια ιδιαίτερα συμπαθητική τάξη εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, τους οδοκαθαριστές μαζί με όλο το προσωπικό που ασχολείται με την καθαριότητα της πόλης μας, για το τόσο σημαντικό και ιδιαίτερο έργο που προσφέρεται.
Να τιμήσει αυτούς τους εργαζόμενους που «σαρώνουν» όλη την πόλη, από το ένα πρωί μέχρι το άλλο και όλη τη νύχτα, είτε με την σκούπα τους τραβώντας το καροτσάκι τους με τον κάδο των σκουπιδιών, είτε εργαζόμενοι στο αποριμματοφόρο σαν οδηγοί και σαν συλλέκτες. Είτε σαν συνεργεία άμεσης επέμβασης καθαριότητας ,όπου υπάρξει ανάγκη, για να λάμπει από «πάστρα» η τεράστια εργατούπολή μας, οι δρόμοι της, οι πλατείες, οι κήποι, οι δημόσιοι χώροι, που δεν είναι και λίγοι.
Η καθαριότητα είναι ο καθρέπτης που καθρεπτίζεται μέσα του ο πολιτισμός μιας πόλης. Είναι το στρώμα της υγείας. Είναι «μισή αρχοντιά», μια παραδοσιακή κουβέντα αιώνων και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη φαίνεται ότι προσπαθούν να την κάνουν «ολάκερη».
Αυτούς λοιπόν τίμησε προχθές η ΧΑΝ Νίκαιας στις αίθουσές της, με την παρουσία του Δήμαρχου, των Αντιδημάρχων, του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη και εκπρόσωπου του Σεβασμιωτάτου Νικαίας, πατέρα Αθανάσιου, βουλευτών, του Προέδρου της ΧΑΝ Αθηνών κ. Γερ. Θεοτοκάτου, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και ενώσεων της πόλης μας. Παρόντες και δεκάδες Νικαιώτες που συνεχώς χειροκροτούσαν τους βραβευθέντες, αποδεχόμενοι συγκινητικά αυτή τη βράβευση.
Το εορταστικό πρόγραμμα πλαισίωσαν οι καθηγητές, κ. Ανδρέας Πριονάς με τις έξοχες χορωδίες του και η κ. Ρένα Βέγγου με τα χορευτικά της τμήματα, που χόρεψαν τόσο όμορφα και άρτια στην εκδήλωση.
Τέλος, η εμπνευσμένη ομιλία του Δήμαρχου, κ. Γ. Ιωακειμίδη παρομοίασε την καθαριότητα της πόλης με μια καρδιά που δουλεύει ακατάπαυστα και στέλνει το καθαρό αίμα της δράσης και της ζωής σε όλο το σώμα - πόλη.
Η ιδέα κ. Διευθυντά της ΧΑΝ Νίκαιας, αγαπητέ κ. Μαριακάκη, να τιμηθούν οι οδοκαθαριστές θαυμάσια. Νομίζω ότι πετύχατε την έναρξη τέτοιων πρωτοβουλιών. Να ’στε πάντα άξιος!
ΓΡΗΓ. Ν. ΠΑΠΑΛΗΘΕΙΟΥ