Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρά αθλητικά έργα στο Δήμο Κορυδαλλού

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κορυδαλλού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό, την Γ.Γ. Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μιχάλης Ευθυμιάδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Ο Δήμαρχος τόνισε τις ευθύνες της Γ.Γ. Αθλητισμού, τόσο για την πλήρη έλλειψη περιφρούρησης του χώρου των πρώην Λατομείων που είναι ιδιοκτησία της, όσο και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της αποβολής των καταπατητών και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της επιχείρησης Δεβετζόγλου από τον χώρο.
 Ο Υπουργός και η Γενική Γραμματέας αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες τους θα ξεπεράσουν τις νομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες και σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και τους φορείς της περιοχής θα λυθεί το πρόβλημα.
Η κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία σε έκταση 115 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού, που θα περιλαμβάνει ένα Κλειστό Γυμναστήριο και δυο γήπεδα ποδοσφαίρου, αποτελεί πάγια διεκδίκηση της πόλης. Η έκταση απαλλοτριώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε δύο φάσεις, αρχικά τα 55 και στη συνέχεια τα 60 στρέμματα της έκτασης. Αν και το έργο ξεκίνησε το 2009, η σύμβαση διαλύθηκε, μετά από διαπιστωμένες αστοχίες της μελέτης της Γ.Γ. Αθλητισμού. Μετά τη σύνταξη νέας μελέτης το έργο έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής προς την Γ. Γ Αθλητισμού, ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να βάλει τέλος στις παράνομες ενέργειες και προσκάλεσε αντιπροσωπεία των παρόντων να συμμετάσχει στην συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού όπως και έγινε.
Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί από τους τοπικούς βουλευτές να φέρουν το θέμα των πρώην Λατομείων στη Βουλή και να σταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ώστε να δραστηριοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων
Όσον αφορά στο έργο επαναχάραξης της οδού Ποταμού οιι παρόντες αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν από τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Χρήστου να δημοπρατήσουν άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση το έργο, ώστε να αποτραπούν θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και οι σοβαροί τραυματισμοί των δημοτών.