Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Δυνατά κοντά στην Ελληνική Οικογένεια που δοκιμάζεται

Για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης πανελλήνιας εμβέλειας που υλοποιεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και που προσφέρει κάθε μήνα στήριξη σε περισσότερα από 50.000 άτομα σε 110 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.         

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει, στηρίζει μηνιαίως τις ανάγκες σίτισης 11.000 οικογενειών σε όλη τη χώρα και συνεισφέρει στη βελτίωση των καθημερινών διατροφικών αναγκών χιλιάδων ανήλικων παιδιών. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες που λόγω της δυσμενούς συγκυρίας βρίσκονται σε ανάγκη και έρχεται να ενδυναμώσει το κοινωνικό έργο πολυάριθμων φορέων καθώς υλοποιείται σε συνεργασία με 30 Μητροπόλεις, 25 Δήμους και περισσότερους από 60 φορείς εντός και εκτός Αττικής.
Η εν λόγω ενέργεια αφορά πακέτα βοήθειας, τα οποία περιέχουν βασικά τυποποιημένα επώνυμα είδη τροφίμων και προσωπικής υγιεινής, επαρκείς και κατάλληλα μελετημένες προμήθειες για τις μηνιαίες ανάγκες οικογενειών με ανήλικα παιδιά. Πρόκειται για ενέργεια συστηματική, μηνιαίως επαναλαμβανόμενη και αναγκαία για την καθημερινή επιβίωση αναξιοπαθουσών οικογενειών καθώς μέσα από ένα μεθοδικό και προσεκτικά οργανωμένο μηχανισμό επιτυγχάνεται άμεση στήριξη και απευθείας βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες.
Στον τομέα της υγείας, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μεριμνά με ολοκληρωμένο τρόπο για τον ιατρικό έλεγχο, εξετάσεις, εμβολιασμούς και φαρμακευτική αγωγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» το οποίο χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και υλοποιεί η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» την χρονιά που πέρασε πραγματοποίησε 30 επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές από τον Αη Στράτη έως την Ζάκυνθο και από τον Έβρο έως την Κρήτη και ωφέλησε πάνω από 9.000 γυναίκες, παιδιά και εν γένει άτομα σε ανάγκη.
Η Ένωση δραστηριοποιείται με στοχευμένες ενέργειες για τη στήριξη 40 κοινωνικών φορέων σε μικρές και μεγάλες δομές πρόνοιας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κέντρα προστασίας βρεφών, νηπίων, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων που πλήττονται από την οικονομική κρίση και χρειάζονται ενίσχυση για να συνεχίσουν να προσφέρουν υποστήριξη στις πλέον ευαίσθητες ομάδες του κοινωνικού ιστού.

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα και σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας παρέμβασης όπως η άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα στήριξης της Κεφαλονιάς μετά τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα προκειμένου να συνεχίσει τη μακρά παράδοση προσφοράς που έχει ο ελληνικός εφοπλισμός, σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο, σε περιόδους μεγάλης ανάγκης της χώρας.