Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Ψυχανεμίσματα...Μας κυβερνούν αναξιοπρεπείςΤόσος ντόρος για τον βαρύ χειμώνα που θα ερχόταν και να που ο καλός Θεούλης αγαπάει τους Έλληνες! Όλο αυτό το προκαταβολικό είναι για να σε κάνουν να τρέξεις να γεμίσεις δεξαμενές με πετρέλαιο ή να προβείς σε αγορά άλλης μορφής θέρμανσης. Πήραν μορφή επιδημίας τα τζάκια και οι ξυλόσομπες! Ας είναι ... κάθε τόσο κι ένα θέμα προκύπτει για να μας απασχολεί το ενδιαφέρον και το μυαλό από τα άλλα τα πιο σοβαρά!

Τώρα έχουμε δρόμο ως το Μάη, να ακούμε δημοσκοπήσεις, διαξιφισμούς, υποψηφιότητες και λοιπά τοιαύτα! Βρίσκουμε πάντα θέματα για συζήτηση για να ξεφεύγουμε από αυτά που πραγματικά καίνε! Και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί οι Δημοτικές εκλογές πρέπει να έχουν κομματική χροιά! Ο κάθε Δήμαρχος εκλέγεται για να φροντίσει τα της πόλης του ή της περιοχής του, τι δουλειά έχει το κόμμα; Αντί να εκλέγεται λόγω ικανοτήτων για το καλό της πόλης του, εκλέγεται λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικής στήριξης; Έχει καταντήσει αγώνας ντέρμπυ όλο αυτό! Όρεξη και αφτιά να έχει κάποιος για να τους αντέχει ως τότε!
Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, ''αλήθεια'' λένε! Όσα εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν είναι παληά γι' αυτούς, αφού τα ψήφισαν ήδη ... μακάρι να ήξερες τι άλλο θα σε βρει απ' αυτά που έχουν ψηφίσει ... μακάρι να ήξεραν και οι ίδιοι τι έχουν ψηφίσει!
Κλείσαμε σχολεία, χτίζουμε φυλακές, πρόοδος! Διαλύσαμε τα Ταμεία και την περίθαλψη. Έχεις λεφτά; Ζήσε, διαφορετικά πέθανε! Πόσοι θα φεύγουν πριν προλάβουν να πάνε στο ραντεβού με το γιατρό, πόσοι άλλοι δεν θα έχουν ούτε γι' αυτό, πόσο μάλλον για θεραπεία και για φάρμακα, πόσοι άλλοι δε θα βρίσκουν κρεβάτι σε Νοσοκομείο και θα φεύγουν πιο γρήγορα και πόσα άλλα θα ακούμε στη συνέχεια! Όλα οδεύουν προς την Ιδ. Ασφάλιση, αυτά που πλήρωνες χρόνια ολόκληρα πάνε, κάνανε φτερά! Μήπως και η Ιδ. Ασφάλιση είναι ασφαλής σ' αυτό τον τόπο; Πρόσφατα παραδείγματα του παρελθόντος, πόσοι έχασαν τα χρήματα τους από Ασφαλιστικές που έκλεισαν, κι άλλοι έμειναν ανασφάλιστοι με ασθένειες που δεν μπορούσαν να ασφαλιστούν σε άλλη; Καμιά εγγύηση και για τίποτα δεν υπάρχει σ' αυτό τον τόπο, όπως απεδείχθη!
Γκρεμίστηκαν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα και πόροι ζωής, προστέθηκαν νέοι τρόποι αφαίμαξης εισοδήματος με επί πλέον φόρους και χρεώσεις κι όσοι εν τω μεταξύ έφαγαν, έφαγαν, μια χαρά κοιμούνται, με δις σε λογαριασμούς εντός και εκτός Χώρας και αλίμονο από τον απλό πολίτη που ψάχνει να βρει τόπο να σταθεί! Σου πετάνε και την είδηση πως κάποιον πιάσανε για να ισοφαρίζεις τη δική σου ταλαιπωρία ε και μετά από δυο τρεις γενιές θα τελεσιδικίσει το όλο θέμα! Χρήματα πάντως στα Ταμεία που άδειασαν δεν μπήκαν και αμφίβολο αν θα επιστραφούν ποτέ! Εσύ καλείσαι να υποστείς τη ζημιά και να κατανοείς πλήρως τα όσα συμβαίνουν με σκυμμένο κεφάλι!
Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μια παγκόσμια «παράνοια» αν παρακολουθήσει κανείς τα γεγονότα παγκοσμίως. Άλλοι σκοτώνονται γι' αυτό που σκότωσε εσένα, άλλοι πεθαίνουν από πείνα στις τριτοκοσμικές Χώρες κι άλλοι οραματίστηκαν τριτοκοσμικές συνθήκες εντός της Ευρώπης και αγωνίζονται για την επικράτηση τους! Οι θάνατοι όλο και αυξάνονται και σε νεώτερες ηλικίες, το προσδόκιμο ζωής όλο και μικραίνει, (προς ικανοποίηση κάποιων που τους ενοχλούσε πως ήταν υψηλό), οι αυτοκτονίες καθημερινές και οι ουρές στα συσσίτια τεράστιες! Η ουρά της Τσικνοπέμπτης στη Βαρβάκειο για ένα κομμάτι κρέας, μια εικόνα θλιβερή που όμως με ελαφράν την καρδίαν χαρακτηρίστηκε πως «λόγω εθίμου» η ουρά! Τι να πεις; Ορισμένοι έχουν την απάντηση κάτω απ' τη γλώσσα, χωρίς να την περνάνε απ' το μυαλό πρώτα! «Αυτοκτονούν από ερωτική απογοήτευση κι επειδή χάνουν στο τζόγο» ... «παίρνουν σύνταξη αλλά ζουν και πολλά χρόνια μετά», «όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί ας πεθάνει», αυτές και άλλες παρόμοιες φράσεις και εκτιμήσεις θα πρέπει να μην τις ξεχνάμε και να τις θυμόμαστε όταν πρέπει να πάρουμε αποφάσεις! Η αλήθεια είναι πως δεν στερείται αξιοπρέπειας αυτός που ψάχνει στα σκουπίδια, ή στέκεται στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ, αξιοπρέπειας στερούνται όλοι αυτοί που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.