Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Αγωνιστική συνάντηση τιμής και μνήμης για τον Ούγκο Τσάβες

Παρουσία των Πρεσβευτών της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Παλαιστίνης και διπλωματικών ακολούθων του Καζακστάν και της Κοινοπολιτείας της Ντομίνικα, ο Κορυδαλλός τίμησε τον Ούγκο Τσάβες ανταποκρινόμενος στην πρόταση που απηύθυνε η Πρεσβεία της Βενεζουέλας να συμμετέχει η πόλη μας στις παγκόσμιες εκδηλώσεις που οργανώνει η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του, με τον τίτλο: «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ».

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Πρέσβη Φαρίντ Φερνάντες και την διπλωματική αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας που επέλεξαν τον Κορυδαλλό για μια τόσο σημαντική εκδήλωση τιμής, αναφοράς και μνήμης. Στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η κληρονομιά που άφησε ο Ούγκο Τσάβες αφορά όλους του λαούς που ονειρεύονται και αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και την φτώχεια, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και των τραπεζών. «Το όραμα του για την αναμόρφωση της χώρας του και ο αγώνας του υπέρ του λαού του, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στην παγκόσμια ιστορία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των λαών. Ειδικά σήμερα που οι χώρες, ανάμεσά τους και η πατρίδα μας, πνίγονται κάτω από την εξουσία των δανειστών και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ελέγχονται από ελάχιστους, ας παλέψουμε σταθερά για εκείνην την μέρα που κάθε λαός θα αποφασίσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του».

Η εκδήλωση, η οποία ήταν μια σημαντική ευκαιρία συνάντησης πολιτισμών πλαισιώθηκε από την Μεικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου μας και τον Βενεζολάνο τραγουδιστή Ρεϊνάλντο Ερνάντες και τις χορευτικές ομάδες του Συνδέσμου των Απανταχού Αστυπαλαιέων και της Ένωσης Κρητών Κορυδαλλού- Νικαίας οι οποίοι με τους χορούς τους ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους. Γευστικά κεράσματα πρόσφεραν τα μέλη των δυο συλλόγων, καθώς και ο Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος» και ο Εκπολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ρουμελιωτών Κορυδαλλού, καθώς και η Πρεσβεία που ετοίμασε ειδικά για την βραδιά Βενεζολάνικες νοστιμιές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο, ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, ο Επίτιμος Πρόξενος της Κοινοπολιτείας της Ντομίνικα Χρήστος Βαρδίκος, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Καζακστάν, η Βουλευτής Τζένη Βαμβακά.