Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

«Κρίση και στην κρίση της Δικαιοσύνης» Εκδήλωση – διάλογος στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

 Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 η «Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Αλλαγή στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά», διοργάνωσε ανοικτό διάλογο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 47), με θέμα: «Κρίση και στην κρίση της Δικαιοσύνης», με ομιλητές τους κ.κ. Κώστα Χρυσόγονο – καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. – δικηγόρο, Τάκη Δέγλερη – δικηγόρο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κύπρου, Μέλους Δ.Σ Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Μπάλια – δικηγόρο, επίκουρο καθηγητή Χαροκοπείου Πανεπιστημόυ.
Συντόνισε ο κ. Γιάννης Βρέλλος – δικηγόρος. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Παρέμβαση έκανε ο κ. Κώστας Δούζινας – καθηγητής Συνταγματικού δικαίου και Φιλοσοφίας του Δικαίου.
Μια Εκδήλωση – Διάλογος που πολλά πρόσφερε στο μεγάλο ακροατήριο των δικηγόρων που προσήλθε και με προσοχή άκουσε και έλαβε μέρος.
Εκδηλώσεις επιπέδου είναι αναγκαίο να γίνονται τακτικά, τόσο για να ενημερωνόμαστε, όσο και για να μπορούμε μπαίνουμε δυνατά μέσα στα προβλήματα και να τα λύνουμε ή τουλάχιστον να αντιστεκόμαστε στη γενική ισοπέδωση που επιχειρείται.
Δυστυχώς η κρίση δεν έχει αφήσει τίποτα που να μην το επηρεάσει και η Δικαιοσύνη έχει και αυτή υποστεί τις δικές της μεγάλες απώλειες.
Οι ομιλητές, όλοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, κατάφεραν να μας δώσουν με ακρίβεια τις απόψεις τους πάνω στα σημεία που η κρίση έχει κτυπήσει τη Δικαιοσύνη και μας ανέλυσαν το πώς αυτή η κρίση επηρεάζει και την γενικότερη Ελληνική Κοινωνία, αφού όλοι προστρέχουμε σαυτήν και κάθε απόφασή της αποτελεί σταθμό για την περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων.
Μεταξύ των παρισταμένων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Βουλευτή κ. Θοδωρή Δρίτσα, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Στέλιο Μανουσάκη, τον Επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων για την Αλλαγή στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά», Δικηγόρο και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Καρδαρά, τους Δικηγόρους κ.κ Κώστα Μάναλη, Βασίλη Ριζάκο, Αργύρη Δήμοβιτς, τον Κοινοτικό Σύμβουλο και Δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Καράβη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Δικηγόρο κ. Δημήτρη Πάνου, την Δικηγόρο και Εκπαιδευτικό κ. Ελένη Σταθοπούλου, την Λογοτέχνιδα κ. Ελένη Αντωνάκου.

Δημήτρης Κανδεράκης