Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

«Σχόλια Επικαιρότητας» του π. Καλλίνικου Μαυρολέοντα


Του Γιάννη Σπυράκη, τ. Αντιδημάρχου Πειραιά
Ένας άνθρωπος προικισμένος από τον Θεό τον οποίο αποφάσισε να υπηρετήσει από το προπύργιο της Ιερωσύνης, μάς χαράζει σταγόνες από την φωτεινή παρουσία του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Ο Αρχιμανδρίτης και Δάσκαλος Καλλίνικος Μαυρολέων, από όπου και να πέρασε άφησε άσβεστα ίχνη της σοφίας του και δίδαξε σαν Δάσκαλος και Ιερωμένος στα παιδιά τον λόγο της αληθείας ως εφάμιλλος των μεγάλων μορφών του Γένους μας.
Από τον Πειραιά, τα Κύθηρα, τα Μέθανα μέχρι την ακριτική ιδιαιτέρα του πατρίδα νήσο Κάρπαθο, μόχθησε και μοχθεί για να μεταδώσει στις νεώτερες γενεές εκείνα που κάποιοι προσπαθούν παντοιοτρόπως να μας στερήσουν, χωρίς να υπολογίζουν το έργο των άκαμπτων και ελλογιώτατων κληρικών με πρώτο παράδειγμα του οραματιστή πατρός Καλλινίκου.
Το βιβλίο «Σχόλια Επικαιρότητας» από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι, αφιερούται μεταξύ άλλων στον Σεβασμιώτατον πρώην Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικο, στον Πειραιώτη Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, αλλά και στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιγνάτιο Παπασπηλιόπουλο, τον παντοτινό φάρο της Ενορίας του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.
Αισθάνομαι την υποχρέωση και την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Θεόπεμπτο π. Καλλίνικο Μαυρολέων για όσα έκανε για τα παιδιά μας, εδώ στον αγαπημένο μας Πειραιά, και ιδιαίτερα στην ενορία μας του Αγίου Βασιλείου και να του ευχηθούμε ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη για την ολοκλήρωση του υψηλού του έργου επ’ αγαθώ της Ορθοδοξίας και όλων ημών των αμαρτωλών.