Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Πιστοποίηση στο τρίτο επίπεδο του «Airport Carbon Accreditation» ο Αερολιμένας Αθηνών

Μετά τα στάδια «Χαρτογράφηση» (2009) και «Μείωση» (2011) των εκπομπών άνθρακα από τις εγκαταστάσεις του, ο Διεθνής Αερολιμένας έκανε πρόσφατα ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής: Συγκεκριμένα, ο ΔΑΑ πιστοποιήθηκε για το επίπεδο «βελτιστοποίηση» (optimisation) του εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης.
Στο στάδιο της βελτιστοποίησης, ο ΔΑΑ, πέραν του υπολογισμού των εκπομπών CO2 από τις εγκαταστάσεις του, συνυπολόγισε τις εκπομπές άνθρακα εκτός του άμεσου ελέγχου του, στην ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα. Συγκεκριμένα, ο ΔΑΑ εκτίμησε τις εκπομπές από δραστηριότητες όπως η κίνηση των αεροσκαφών στο έδαφος και κοντά στο αεροδρόμιο, καθώς και εκείνες που συνδέονται με τη μεταφορά εργαζόμενων, επιβατών και επισκεπτών στον αερολιμένα. Παράλληλα, με πρωτοβουλίες του ΔΑΑ ευαισθητοποιήθηκε και δεσμεύθηκε στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής το σύνολο των φορέων που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο.
Στο στάδιο της βελτιστοποίησης), μαζί με το αεροδρόμιο της Αθήνας, βρίσκονται αεροδρόμια όπως του Λονδίνου (Χίθροου), των Βρυξελλών και του Παρισιού (Σαρλ ντε Γκολ και Ορλί).
Την περίοδο 2005-2012 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει καταφέρει σημαντική μείωση 18% - της τάξεως των 12.000 τόνων CO2 - των εκπομπών άνθρακα από τις εγκαταστάσεις και δραστηριότητες του.
Για την επίτευξη περαιτέρω μείωσης των ετήσιων εκπομπών άνθρακα, ο ΔΑΑ σχεδιάζει πρόσθετα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων, όπως ο εκσυγχρονισμός εξοπλισμού και η βελτιστοποίηση λειτουργίας ενεργειακών συστημάτων.