Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ώρα 7 στην Πινακοθήκη Πειραιά «Ανεβαίνοντας» με το «ΑΣΑΝΣΕΡ» του Ιατρόπουλου!


«Η Ιστορία, μας παρακολουθεί όλους. Και περιμένει από τον Δημήτρη Ιατρόπουλο να διεκδικήσει με το κορυφαίο έργο του και να χαρίσει στην Ελλάδα, το 3ο Νόμπελ της Λογοτεχνίας..»
Έτσι τέλειωσε την ομιλία του για το «ΑΣΑΝΣΕΡ» και τον δημοφιλή Ποιητή της Αμφισβήτησης, στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο Πρύτανης της ελληνικής δημοσιογραφίας, Χρήστος Πασαλάρης.

Και το «ΑΣΑΝΣΕΡ», «το τελευταίο θαύμα του Ιατρόπουλου, ένα μεγάλο έργο στην υπηρεσία της ελπίδας» όπως το αποκάλεσε ο διάσημος Σλόμο Αϊζενστάϊν, καθηγητής της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάττφορντ στην Αγγλία,  συνεχίζει την συναρπαστική διαδρομή του, αυτή την Κυριακή, στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά.
Εδώ λοιπόν, στις 7 το βράδυ, οι Πειραιώτες φίλοι του Ποιητή, θα ζήσουν ένα χάπενινγκ, με ένα εικοσάλεπτο αφιέρωμα γι αυτόν, του Μιχάλη Τριανταφύλλου, ενώ στην βραδιά θα συμμετέχουν η ηθοποιός Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, (κόρη του αλησμόνητου Θύμιου Καρακατσάνη, επίσης Πειραιώτη) καθώς και η σύντροφος του Ποιητή, η γνωστή ζωγράφος Κατερίνα Καραγιάννη-Ιατροπούλου, η οποία φιλοτέχνησε  τον πίνακα του εξωφύλλου του βιβλίου.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Τζάνη, η οποία έχει ήδη δηλώσει για το «ΑΣΑΝΣΕΡ» ότι «μετά απ αυτό, αλλάζει ο τρόπος σκέψης μας», ενώ η γνωστή τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη θα ερμηνεύσει 4 από τα κλασικά τραγούδια του Ποιητή.
Στο πιάνο θα βρίσκεται ο  γνωστός σολίστας Δημήτρης Λαουτάρης, της ιστορικής πειραϊκής οικογένειας.

Στο τέλος της βραδιάς θα προσφερθεί   ελληνικό κρασί και μεζεδάκι στους καλεσμένους, που θα «ανεβούν» με το «ΑΣΑΝΣΕΡ» το συγκλονιστικό  «Ψυχιστόρημα», όπως το αποκάλεσαν ήδη, του αγαπημένου ποιητή μας, του Δημήτρη Ιατρόπουλου.