Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μέσα σε 3 χρόνια έγιναν ΕΡΓΑ, που χρόνιζαν για δεκαετίες

 Μπορεί η Δραπετσώνα να «αισθάνεται» - δικαίως – αδικημένη από την «βίαιη» Καλλικρατική συνένωση του Δήμου Δραπετσώνας, μ’ εκείνον του Κερατσινίου, ωστόσο η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή κατάφερε, παρά τα 3 Μνημόνια, το μεγάλο οικονομικό χρέος που παρέλαβε, την προχειρότητα του Καλλικράτη, αυτή η συνένωση να γίνει ομαλά…Άλλωστε οι κοινωνίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχουν κοινά κοινωνικά χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα και το κυριότερο, ανέκαθεν ήταν συνοδοιπόροι σε κοινούς αγώνες.
Όλοι οι δήμαρχοι της Δραπετσώνας στη μεταπολίτευση ανεξαιρέτως έβαλαν το λιθαράκι τους για μια πιο ανθρώπινη πόλη. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Η μεταβατική περίοδος από μια πόλη βιομηχανικό σύμβολο σε μια πόλη που θα πρέπει να βασιστεί στην αειφόρο ανάπτυξη, ήταν και παραμένει μεγάλη. Η Ανάπλαση της πρώην Βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων, παραμένει ζητούμενο, διότι πλέον στο τραπέζι πλην του τεράστιου ιδιοκτησιακού προβλήματος, μπήκε και η πρωτοφανής οικονομική κρίση. Η Φόρμουλα ένα είναι ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο μπορεί να καλύψει σαν «ομπρέλα» όλα τα προβλήματα.
Από την άλλη ο Καλλικράτης ΔΕΝ βοήθησε στο να βρει η Δραπετσώνα την φυσιογνωμία της επόμενης μέρας. Ο Δήμαρχος του Καλλικρατικού δήμου κ. Λουκάς Τζανής ήταν ο άτυχος της μετάβασης, αλλά και τυχερός επειδή παρά το μεγάλο οικονομικό χρέος που παρέλαβε, η Δραπετσώνα είναι μια πόλη με υπέροχους κατοίκου, πολύ όμορφες γειτονιές και σκεπτόμενο πολιτικό προσωπικό. Δεν άφησε τίποτα στην άκρη. Σεβάστηκε τους προκατόχους του και τους αγώνες τους. Στην αρχή προσπάθησε να μάθει την πόλη. Μίλησε με τους πάντες. Φίλους και αντιπάλους. Πλέον γνωρίζει αρκετά καλά τη συγκεκριμένη γειτονιά.
Ο Λουκάς Τζανής έδωσε λύσεις
Τα έργα που έγιναν στην πόλη είναι πολύ σημαντικά, έργα πνοής για τη Δραπετσώνα, τα οποία είχαν βαλτώσει και υλοποιήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια:
-Άνοιξε την Παραλία (η οποία ήταν 80 ολόκληρα χρόνια κλειστή. Γιατί κύριοι;)
-Κατασκεύασε πεζόδρομο με σύγχρονo φωτοβολταϊκό φωτισμό στην οδό Βασιλειάδη (η οποία χρόνια τώρα αποτελούσε την χαβούζα της Δραπετσώνας)
-Ανάπλασε την 25η Μαρτίου (από την Εθνικής Αντιστάσεως έως και την Βασιλειάδη) και την περιοχή του ΙΚΑ.
-Τοποθέτησε 40 ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΑΓΩΓΙΚΑ ΦΩΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ στην οδό Αγ. Παντελεήμονος)
-Έβαλε σε χρόνο ρεκόρ τους σεισμοπαθείς στα σπίτια τους και έβαλε ΤΕΛΟΣ στην άθλια διαβίωση στα κοντέϊνερς.
-Όσον αφορά το καφέ του Γρηγόρη ο οποίος ήταν ένας άθλιος χώρος, ΤΩΡΑ  είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και έλξης για όλους τους δημότες μας (και των άλλων γύρω δήμων)…
-Καθάρισε τους χώρους που αποτελούσαν τη χαβούζα της Δραπετσώνας (1. ΚΑΣΤΡΑΚΙ, 2. ΠΡΟΝΟΙΑ 3. ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ)
-Ενέταξε στο ΕΣΠΑ την ΑΝΑΠΑΛΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ στο ΚΑΣΤΡΑΚΙ 3.800.000ευρώ.
-Ενέταξε στο ΕΣΠΑ το πρώην Γυψάδικο 5.500.000 ευρώ και προγραμματίζεται να γίνει κεντρικός ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
-Εγκαινιάζει αυτές τις ημέρες στο πρώην πολιτιστικό Δραπετσώνας, ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΒΙΑ
-ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ «ΣΧΙΣΤΟΥ»
-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ , ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΛΠ
-Προχωράει η δημιουργία Πολιτιστικού χώρου Μικρασιάτικου Μουσείου &Ρεμπέτικου τραγουδιού Στο σταθμό του Αγίου Διονυσίου (ΟΣΕ)