Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΛΑΜΙΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2021


Το νησί της Σαλαμίνας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο  Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Στέφανο Χρήστου, το Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή, και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Βουδούρη, Λεωνίδα Αθανασιάδη και Γιάννη Αξαρλή, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου δικτύου ομβρίων υδάτων που κατασκευάζεται για να θωρακίσει αντιπλημμυρικά το νησί αλλά και για την παράδοση του έργου ηλεκτροφωτισμού της Λ. Φανερωμένης.

Πρόκειται για απαραίτητα έργα υποδομής για το νησί της Σαλαμίνας, ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν το νησί σε περιπτώσεις έντονης νεροποντής. Συγκεκριμένα, βρίσκονται υπό κατασκευή δύο δίκτυα (Παλούκια και Φανερωμένη) συνολικού μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, που θα συλλέγουν τα νερά της βροχής και θα αποτρέπουν τη συσσώρευσή τους, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της Φανερωμένης και των Παλουκίων. Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη ξεπερνά τα 9 εκ € (7,3 στα Παλούκια και 1,9 στη Φανερωμένη) με πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του τρίτου δικτύου με μήκος 2,5 χιλιόμετρα, προϋπολογισμού 10 εκ €, στην περιοχή της Σαλαμίνας, και θα αρχίσει έτσι μια δέσμη απαραίτητων έργων υποδομής που θα βελτιώσουν ορατά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.