Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Ζήτημα ζωής ή θανάτου για Βενιζέλο και Σαμαράη διατήρηση της ΕξουσίαςΑπό τον Γιώργο Δελαστίκ
Με τους χειρότερους οιωνούς για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και για την Ελλάδα, εξαιτίας της ολέθριας μνημονιακής πολιτικής τους που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, άρχισε το 2014. Το σημαντικότερο είναι πως σοβαρά γερμανικά έντυπα απαξιώνουν πλήρως τους ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδηλώνει ότι τους θεωρούν ήδη πολιτικά «τελειωμένους».
Το Βερολίνο, με τη συνήθη στους Γερμανούς μεθοδικότητα, δείχνει να προσανατολίζεται στην επόμενη κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, όποτε κι αν αυτή αναλάβει την εξουσία.

«Ο κατά τη φαντασία του θεραπευμένος (!)» ήταν ο τίτλος του αναφερόμενου στον Αντώνη Σαμαρά πασίγνωστου πλέον στην Ελλάδα δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spigel. Το δημοσίευμα συνοδευόταν, μάλιστα, από μια κακόβουλα επιλεγμένη φωτογραφία για να επιτείνει την υπόσκαψη του κύρους του, καθώς τον εμφάνιζε να χαμογελά κατά τρόπο που να θυμίζει άτομο με νοητική υστέρηση!
Την αποδόμηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέλαβε η φίλα προσκείμενη προς τους σοσιαλδημοκράτες εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Χαρακτηρίζει ως «την καλύτερη επίδοση του» το… «διακριτικό πραξικόπημα (!)» με το οποίο «ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των σοσιαλιστών» του ΠΑΣΟΚ.
Όταν οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν τον έναν «κατά φαντασίαν θεραπευθέντα» και τον άλλον «πραξικοπηματία», είναι φανερό ότι αποκλείεται πλέον να επενδύουν πολιτικά στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο υπάκουοι κι αν είναι αυτοί στις εντολές της καγκελαρίας.
Η αλήθεια είναι πως ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε το 2014 με τους καλύτερους οιωνούς. Η ανεξαρτητοποίηση του τέως βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρου Τατσόπουλου -ουσιαστικά, δηλαδή, το επίσημο πέρασμα του στο κυβερνητικό στρατόπεδο- δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αμφίβολο αν ο Τατσόπουλος είχε έστω και έναν ψηφοφόρο του κόμματος (εξαιρουμένων προσωπικών του φίλων και συγγενών του) που να επιθυμούσε την παραμονή του στον ΣΥΡΙΖΑ!
Η περίπτωση Τατσόπουλου αφορά σ’ ένα πρόσωπο ανύπαρκτου πολιτικού βάρους, σύμφωνοι. Θα ήταν χρήσιμο όμως αν λειτουργούσε ως ξυπνητήρι αφύπνισης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βαυκαλίζονται με την αυταπάτη ότι ο δρόμος του κόμματος τους προς την ανάληψη της εξουσίας είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πλανώνται πλάνην οικτράν.
Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου που είχαν ξαπλώσει και απλώς περίμεναν να πέσει η εξουσία στα χέρια τους (όπως και πραγματικά έγινε), ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει σκληρή και ανελέητη μάχη. Μάχη έξω από το Κοινοβούλιο, στους δρόμους, στο μαζικό κίνημα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σταυρώσει τα χέρια και απλώς βγάζει ανακοινώσεις για διάφορα γεγονότα ή κάνουν προφορικές παρεμβάσεις οι βουλευτές του με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις και δηλώσεις, τον περιμένουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα κάνουν τα πάντα -κυριολεκτικά τα πάντα!- για να παραμείνουν στην εξουσία. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου γι’αυτούς το να κρατήσουν με οποιοδήποτε μέσο την εξουσία. Όχι, φυσικά, για πολιτικούς λόγους, αλλά για λόγους προσωπικού συμφέροντος προκειμένου να αποφύγουν περιπέτειες σαν αυτές του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Γενική πολιτική κρίση
Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε νιρβάνα. «Προβάρουν υπουργικά κοστούμια» και κανένα από τα στελέχη του δεν θέλει να πάει για δήμαρχος πουθενά για να είναι… ελεύθερο να «αξιοποιηθεί» σε υπουργική ή, έστω, σε κάποια άλλη κυβερνητική θέση! Μοιράζουν κατά φαντασίαν τα υπουργεία της κυβέρνησής τους!
Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η λυσσώδης μάχη του Σαμαρά και του Βενιζέλου να κρατήσουν την εξουσία είναι η πραγματική αιτία που συνδέει σε πολιτικό επίπεδο τα επιλεγμένα σκάνδαλα που δημοσιοποιούνται και για τα οποία παρέχονται στοιχεία από τις κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες, με στόχο σε πολιτικό επίπεδο να πλήξουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους (καραμανλικούς, παπανδρεϊκούς, εκσυγχρονιστές και άλλους), ανεξαρτήτως των ποινικών ευθυνών που θα τους καταλογίσει η Δικαιοσύνη.
Η αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης κατά την άποψη μας σε πολιτικό επίπεδο η βαθύτερη αιτία της αποχώρησης Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, της διαφωνίας βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη στρατηγική επιλογή του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, της κρίσης στην ηγεσία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ που την προκάλεσαν όσα στελέχη της είναι ταγμένα υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Το πολιτικό κατεστημένο αμύνεται με νύχια και με δόντια και προκαλεί γενική πολιτική κρίση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να διασωθεί.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεχιζόμενη διαδικασία φυλάκισης σταδιακά όλων των βουλευτών και ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι συνιστά ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ η απαγόρευση καθόδου στις ευρωεκλογές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες επιβίωσης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί οπωσδήποτε από την «πολιτική χολέρα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει την απομάκρυνση από την εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν κάνει τίποτα για να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό, να του δώσει όραμα, να αυξήσει τη μαχητικότητα του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Αυτά προοιωνίζονται αυξανόμενες δυσκολίες για την κατάκτηση της εξουσίας.