Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή το τελικό στάδιο του σχεδίου νόμου για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π, κ. Β. Κορκίδης, σε σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κ. Μίχαλο, καθώς επίσης και όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας, ζητά να αναλάβουν τα Επιμελητήρια την όλη διαδικασία της αδειοδότησης και να χαρακτηριστούν ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Ε).

«Στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη σχετικής διαδικασίας και του επικείμενου σχεδίου νόμου για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θέλουμε να τονίσουμε την ισχυρή πεποίθησή μας, ως προς τη μοναδική δυναμική που διαθέτουν τα Επιμελητήρια να αποτελέσουν δομές, ικανές να ενισχύσουν σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους και την εξάλειψη καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που, για σειρά ετών, ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα.
Η επιτυχής υλοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης - σημεία σταθμός για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας - φανερή απόδειξη του καθοριστικού ρόλου των Επιμελητηρίων - προκειμένου να αποτελέσουν, για μία ακόμη φορά, ένα αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας, εμπλεκόμενα ενεργά στο έργο της ενίσχυσης και αναβάθμισης του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.

Το Ε.Β.Ε.Π, για άλλη μια φορά επισημαίνει ότι, όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, δεδομένου του έμπειρου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν, να γίνουν τα «Κ.Ε.Π.» της επιχειρηματικότητας (Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων), αναλαμβάνοντας μία ακόμη ευθύνη στο πολύπλευρο έργο για την ανάπτυξη στη χώρας».