Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Πίτας στη Μητρόπολη Νικαίας

 Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας έκοψε την πίτα της στο Πνευματικό της Κέντρο στη Νίκαια με εξαιρετική λαμπρότητα και πολύ κόσμο που είχε γεμίσει τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων μέχρι έξω το δρόμο.
Είναι μεγάλο το έργο της Μητρόπολης Νικαίας και συνέχεια μεγαλώνει και αγκαλιάζει όλους τους πιστούς, τους ενορίτες και τους δημότες της άξιας αυτής Μητρόπολης που έχει την τύχη να διοικείται πνευματικά από τον Μητροπολίτη κ.κ Αλέξιο, έναν ακάματο Ιεράρχη που έχει κάνει σκοπό της ζωής του την προσφορά στο ποίμνιό του.

Η γιορτή ξεκίνησε με μια μικρή αναδρομή στο τεράστιο έργο της μητρόπολης, τόσο στις ενορίες και τους Δήμους, όσο και στις Κατασκηνώσεις, στις χειροτονίες, στις ανακαινίσεις εκκλησιών, στη Μονή των Αγίων Πατέρων, στα συσσίτια, στην Χριστιανική Διδαχή κλπ.
Η Μητρόπολη Νικαίας αποτελεί το παράδειγμα μιας καλής Χριστιανικής Κυψέλης που συνέχεια παράγει και προσφέρει με αγάπη σε όλους μας.
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος κ. Αλέξιος, βοηθούμενος από τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο και Ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.
Μετά το πέρας της κοπής ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος μας μοίρασε την πίτα και μας ευλόγησε έναν προς έναν.
Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Ηγούμενο της Μονής των Αγίων Πατέρων π. Πολύκαρπο, τον π. Τιμόθεο, τον π. Ορέστη του Προφήτη Ηλία Περάματος, τον π. Ιωάννη του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, τον π. Γεώργιο των Ταξιαρχών Κορυδαλλού, τον π. Γρηγόριο του Αγίου Νικολάου Περάματος, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, τους Βουλευτές κ.κ Τζένη Βαμβακά, τους Δημάρχους κ.κ Λουκά Τζανή του Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Γιώργο Ιωακειμίδη της Νίκαιας – Ρεντη, τον Πρόεδρο της Ουνέσκο Πειραιά κ. Γιάννη Μαρωνίτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ζαχαρία Ζούπη, Ζωή Ρούσσου, τον πρώην Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκο, τον Εκδότη και δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ρουφηκτό, τον Στρατηγό Αποστολάκη.
Ευχόμαστε νάμαστε όλοι καλά και με τη Χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Δεσπότη μας κ. Αλεξίου, να γιορτάσουμε και πάλι του Χρόνου το κόψιμο της πίτα μας.

Νίκος Ζάβρας