Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ


Απαισιόδοξος όσον αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και καυστικός όσον αφορά τις δηλώσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων περί επικείμενης επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη εμφανίζεται ο Darrel Delamaide σε σχόλιο στο blog Market Watch της ε/φ Wall Street Journal με τίτλο "Greek presidency of EU combines comedy, tragedy". Με αφορμή την επίσημη τελετή ανάληψης, προχθές την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα - γεγονός που χαρακτηρίζει ως «το άνοιγμα ακόμα ενός κεφαλαίου που θυμίζει κάτι μεταξύ κωμικής όπερας και ελληνικής τραγωδίας».

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι από το 2009 και μετά, όταν η Ε.Ε. εξέλεξε μόνιμο Πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, η εναλλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε. δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, και ουσιαστικά επιβαρύνει τη διοργανώτρια χώρα με επιπλέον έξοδα αλλά και επιπλέον δουλειά για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της. «Η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστα και από τα δύο, καθώς προσπαθεί να βρει τρόπο να κερδίσει νέες ελαφρύνσεις χωρίς μια πραγματική παραγραφή (του χρέους)», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ο αρθρογράφος εκφράζει την άποψη ότι τα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο προβάλλεται ως απόδειξη της επιτυχίας του προγράμματος λιτότητας, έχουν επιτευχθεί εις βάρος του ελληνικού λαού - περισσότερο από το ένα τέταρτο του οποίου έχει βρεθεί στην ανεργία ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα της μεσαίας τάξης έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια - δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση στην Ελλάδα που πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι βιώσιμη.