Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Ψυχανεμίσματα...Έχουμε σαλτάρει όλοι


Άλλος ένας χρόνος έφυγε, άλλος ένας χρόνος στην καμπούρα μας δηλαδή! ... Κι όμως χαιρόμαστε στο τέλος κάθε χρόνου και γλεντάμε και τον ''διώχνουμε'', περιμένοντας τον καινούργιο με τα δώρα! Μέσα στην τρελή χαρά όλοι μας κάθε που αλλάζει ο χρόνος ... στην ουσία μικραίνει η ζωή μας κι όμως, χαιρόμαστε και γλεντάμε ... άραγε για τα όσα ζήσαμε, για όσα επιθυμούμε να ζήσουμε ή έτσι κατ' έθιμο; Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να χαιρόμαστε που είμαστε καλά και τον αποχαιρετούμε! Ήταν κι αυτός ένας χρόνος από τη ζωή μας! 
Και ο καινούργιος να φέρει τα καλύτερα, αυτό ευχόμαστε όλοι για κάθε νέα χρονιά! Το νέο, το άγνωστο, ζωντανεύει την ελπίδα, το όνειρο, τις προσδοκίες! Για τη φετινή χρονιά κάπως χλωμά όλα αυτά για πολλούς!
Κόσμος πολύς στους δρόμους αυτές τις μέρες, όμως άν παρατηρήσει κάποιος θα δει πως περισσότερο η εικόνα θυμίζει το ''φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο'' παρά το ότι ξεχύθηκαν στους δρόμους για ψώνια! Απλώς περιφέρουν τη θλίψη, τη φτώχεια και τη μοναξιά τους οι περισσότεροι, προσπαθώντας να αντλήσουν δύναμη και να ξεχάσουν το όποιο πρόβλημά τους! Ένας καφές, ένας μεζές , ή ένα σουβλάκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω! Άλλωστε με 10 και 15 Ε δεν πληρώνεις χαράτσι ή φόρο, οπότε προτιμάς να τα φας! Κάπως έτσι πιστεύω πως λειτουργεί πλέον ο πολυπαθής πολίτης! Δεν είναι ότι έχει και ξοδεύει, απλώς αν έχει 5 Ε ''διασκεδάζει'' την πίκρα του!
Ο πήχης της ανισότητας στην Κοινωνία, όλο και μεγαλώνει και το κακό είναι ότι προκαλεί κιόλας! Τη στιγμή που πολλοί δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους, ή ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι, να ακούς για ταξίδια ψυχικής εκτόνωσης κ.λ.π. και μάλιστα από κάποιους που έπαιξαν το ρόλο τους ώστε να μην έχεις σήμερα εσύ να φας!
Η Κοινωνία είναι καζάνι που βράζει... όσο κι αν μιλάμε για την ''επανάσταση'' του καναπέ! Απλώς έφαγε μεγάλη κεραμίδα και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει... τα έχει χαμένα...ψάχνει να βρει το δρόμο της! Μέσα σ' αυτό το ψάξιμο έχουμε και την ''επανάσταση'' της ξυλόσομπας, την ''επανάσταση'' της κούρσας, της βόλτας (το αδιαχώρητο αυτές τις μέρες από αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας) και δεν ξέρω τι άλλο! Αυτό το καίω ότι βρω έχει βαθύτερη έννοια από το απλώς κρυώνω και θέλω να ζεσταθώ! Εν ολίγοις ο κόσμος έχει σαλτάρει, έχει θολώσει πλέον!
Είθε στη νέα χρονιά να βρεθεί λύση στα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η τετραετία. Είθε να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Κοινωνία και πού έχουν οδηγήσει πολλούς και να σταματήσουν την κατεδάφιση!
Είναι τραγικό να βλέπεις ανθρώπους να κοιμούνται στην άκρη στο πεζοδρόμιο και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους Αθήνας και Πειραιά, είναι τραγικό να βλέπει κανείς ουρές στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ! Και μη μου πει κανείς πως αυτές τις εικόνες τις θυμάται κι από χθες; Εκτός κι αν έζησε κατοχή!
Αλλά δυστυχώς παρ' όλα αυτά που συμβαίνουν, έχουν το δικό τους χαβά, δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Άραγε ο άστεγος κάνει δήλωση; ... του χρεώνονται τα 3000 Ε τεκμήριο; ... κι αν όχι, θεωρείται ανύπαρκτος;... Αφελείς ερωτήσεις που όμως ωχριούν μπροστά στις τόσες ''αφελείς'' απαντήσεις και δηλώσεις που ακούμε καθημερινά!
Το 2013 λοιπόν έκλεισε με απώλειες για τους περισσότερους από εμάς, εύχομαι το 2014 όταν θα φεύγει να το αποχαιρετήσουμε ορθοί κι όχι στα τέσσερα ή κατάχαμα! Εύχομαι να αλλάξουν όλα και πρώτα απ' όλα εμείς και η νοοτροπία μας γενικότερα, να δυναμώσει η μνήμη μας και να ξεκαθαρίσει η κρίση μας, να μην άγεται και φέρεται από ότι μας σερβίρουν! Χρόνια πολλά και καλύτερα για όλους! Καλή χρονιά!

Νίκη ΄Αννα Παπουλάκου.