Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη επιτυχία των μαθητριών της Ραλλείου

Οι μαθήτριες του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά, Ναταλία Φαλιδέα, Μαρία Αντωνιάδη και Ειρήνη Τζεφέρη επελέγησαν μετά από γραπτή εξέταση σε συνδυασμό με το βιογραφικό τους, για να συμμετάσχουν στην ειδική μαθητική προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου EUROSCOLA DAY η οποία θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2014 στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οι τρεις μαθήτριες κατέλαβαν τη δεύτερη, τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 57 μαθητές από τέσσερα σχολεία της περιοχής του Πειραιά που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής. Τα κριτήρια επιλογής ήταν τα εξής:
Α. Γραπτή δοκιμασία με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;».
Β. Άριστη γνώση τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών
Γ. Η σχολική επίδοση κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
Η γραπτή δοκιμασία για τους 57 μαθητές του Πειραιά έλαβε χώρα και φέτος στις εγκαταστάσεις του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά, στις 2 Δεκεμβρίου 2013.

Υπεύθυνη για την προετοιμασία των συνολικά 11 μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου που έλαβαν μέρος στην διαδικασία επιλογής ήταν η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου κ. Αικατερίνη Χριστοδούλου, η οποία είχε και την ευθύνη οργάνωσης και διεξαγωγής της εξέτασης για την περιοχή του Πειραιά.