Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Κινδυνεύουμε άμεσα από τοξικά απόβλητα


700 τόνοι χημικών από τα άκρως επικίνδυνα αποθέματα του Άσαντ θα ριχτούν, αφού υποτίθεται καταστραφούν, στην Μεσόγειο με πιθανότερο σημείο το τρίγωνο μεταξύ Σικελίας – Μάλτας και φυσικά Κρήτης, όχι θα λείπαμε από τέτοιους σχεδιασμούς. Η μέθοδος καταστροφής τους που επελέγη λέγεται υδρόλυση, θα γίνει επάνω σε ένα πλοίο του αμερικάνικου ναυτικού το οποίο διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες! Η μέθοδος δεν έχει ξαναεφαρμοστεί για τέτοιον όγκο χημικών, πολύ περισσότερο επάνω σε ένα πλοίο!

Με την υδρόλυση θα παραχθεί πολύ μεγαλύτερος όγκος λυμάτων 1,5 εκατ τόνοι, οι οποίοι θα βυθιστούν στην κλειστή και πολύ επιβαρυμένη περιβαλλοντικά θάλασσα της Μεσογείου, προφανώς για να την αποτελειώσουν. Επελέγησαν διεθνή χωρικά ύδατα για να μην προβάλλει περιβαλλοντικές και πολιτικές αντιρρήσεις κανένα κράτος, το οποίο δεν θα δεχόταν ανάλογη ενέργεια ούτε στο έδαφός του. Οι μαθητευόμενοι μάγοι παριστάνουν και τους χαζούς, ρίχνουμε τα απορρίμματα στα διεθνή ύδατα και όλα καλά, θαρρείς και η θάλασσα έχει στεγανά και επειδή εσύ τα ονόμασες διεθνή τα νερά μένουν εκεί και δεν ρυπαίνουν τα πάντα.
Δηλαδή αντί να υφίστανται οι παραγωγοί των επικίνδυνων χημικών την περιβαλλοντολογική ποινή, τα φορτωνόμαστε εμεις; Γιατί δεν τα καταστρέφουν στη γειτονιά τους; Είναι σαν να υφιστάμεθα χημικό πόλεμο με μακροπρόθεσμο καταστροφικό αποτέλεσμα! Η μέθοδος είναι πειραματική λένε αυτοί που θα την εφαρμόσουν στο Πεντάγωνο. Πειραματική, δεν έχει ξαναεφαρμοστεί, την επινόησαν το τελευταίο εξάμηνο, θα γίνει στον απίστευτα μικρό για τα δεδομένα χώρο ενός πλοίου κι αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο θα ξανασυσκευαστούν τα χημικά και θα ριχτούν στην θάλασσα, χωρίς κανείς να γνωρίζει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας και το κατά πόσο πιο επικίνδυνο μπορεί να είναι το νέο χημικό που θα προκύψει, γιατί συνήθως έτσι συμβαίνει, η λύση είναι πιο επικίνδυνη από το πρόβλημα.
Δηλαδή όλα τα κράτη του πλανήτη αποφάσισαν να διαπράξουν το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έγκλημα στην Μεσόγειο και κανείς δεν μιλάει. Πού είναι οι «περιβαλλοντολογικές» οργανώσεις όλων των μεσογειακών κρατών; Πού είναι οι αρχηγοί των κρατών; Πού είναι η ΕΕ; Πού είναι η επίτροπος επί του θαλασσίου περιβάλλοντος, η κα Δαμανάκη; Που είναι οι επιστήμονες που κόπτονται για τα προβλήματα της Μεσογείου και το ότι δήθεν είναι ήδη απίστευτα βεβαρυμμένη περιβαλλοντολογικά; Πού είναι οι αλιείς με τις οργανώσεις τους που είναι οι πρώτοι που θα δουν το ήδη πενιχρό τους εισόδημα να μειώνεται ελλείψει ιχθύων; Πού είναι οι οργανώσεις των καταναλωτών να ξεσηκώσουν τον κόσμο για τα μελλοντικά δηλητηριασμένα ψάρια που θα καταναλώνουν; Πού είναι οι ξενοδόχοι, καταστηματάρχες που θα εξαφανιστούν αυτοί και οι περιουσίες τους αν τα ύδατα μολυνθούν;
Αυτή η δολοφονική απόφαση μας αφορά ΟΛΟΥΣ, όλους τους κατοίκους του κλειστού συστήματος της Μεσογείου και δεν πρέπει να την αφήσουμε να περάσει.
O Σαμαράς ως προεδρεύων της ΕΕ και ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΜΕΝΟΣ ούτε που τολμάει να μιλήσει. Πολύς λόγος γίνεται για το αν είχαμε ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ μας. Φυσικά θα ήταν μια κάποια λύση να μην ριχτούν πολύ κοντά σε νησιά μας, όμως το θέμα δεν είναι τοπικό και ως κοινό πρόβλημα πρέπει να το παλέψουμε για να έχουμε αποτέλεσμα.