Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ..ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΨΙΜΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ; ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΙΖΑΤΕ ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ;


Δέκα χρόνια εγνώριζαν για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο θέμα των ΤΟ
R M1 και των TPQ 37, στις μίζες της εταιρείας Ντρουμίλαν, συγκεκριμένα του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ εμπλοκή του κ. Γ. Παπαντωνίου, επίσης διαπιστώθηκε, αλλά το θέμα αποσιωπήθηκε.
Αυτά αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιάννης Τραγάκης αφήνοντας άφωνο το Πανελλήνιο.
Ωφέλησε ο αγιασμός των υδάτων και ο τότε Πρόεδρος, της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής, εν έτει 2005, αποκαλύπτει, ετεροχρονισμένα δυστυχώς, ότι υπήρξε θέμα διαπλοκής στο Υπουργείο Αμύνης, το οποίο ουσιαστικά συγκαλύφθηκε...

Αυτά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία (8/1/2014).
Τα γνωρίζαμε κ.Βουλευτές μας, αν όχι επακριβώς, ήτο ηλίου φαεινότερον, εκ του αποτελέσματος.
Επανέρχομαι σε θέμα παλαιότερης στήλης, όπου υποστήριξα, ότι, επίορκοι χαρακτηρίζονται, όσοι, είτε έκλεβαν, είτε συγκάλυπταν, είτε ήσαν ανόητοι και δεν αντελήφθησαν την πραγματικότητα - και στις τρεις περιπτώσεις καίγονται.
Ωστόσο, ο δανεισμός, έπαψε να αποτελεί προμετωπίδα και όταν τα πράγματα στένεψαν, οικονομικά εννοώ, τότε, άρχισε η Τιτανομαχία της δεξιάς, με ταυτόχρονη άνοδο ακροδεξιών στοιχείων, ενώ το ΠΑΣΟΚ, ως άλλος Πρωτεύς - έτεκεν άρρεν....
Η κ. Μπακογιάννη, δήλωσε πρώτη ... ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ως άποψή της, δεδομένων των συνθηκών πτώχευσης. Άλλωστε ο Πρωθυπουργός πατέρας της είχε προειδοποιήσει σχετικώς και αμαρτίαν ουκ έφερε.
Ο κ. Σαμαράς, επορεύθη αρχικώς, ως μηχανισμός εκτόνωσης της κατάστασης, αντιμνημονιακά, μέσω Ζαππείου, διαγράφοντας την κ. Μπακογιάννη, που είχε πει τη γνώμη της, που μετέπειτα ασπάσθηκε ο κ. Σαμαράς, που διέγραψε στη συνέχεια τη μισή παράταξη, που διαφωνούσε, συμφωνώντας με την προηγούμενη αντι - μνημονιακή γραμμή του ιδίου για την οποία διεγράφη η κ. Μπακογιάννη..... Λογικόν!
Ζαλίστηκα...Αλλά ελησμόνησα. Απαγορεύεται να σκέπτομαι - σκέπτονται άλλοι για εμένα.
Πριν από σας-γιά σας!
Ο κ. Παπανδρέου ωστόσο, έθεσε το Μνημόνιο, σε λειτουργία, ως αναγκαία και ικανή κατάσταση και απεχώρησε παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του θαλάμου αερίων.
Παπανδρέου, Καραμανλής, οι νεώτεροι, αποχωρούν και παίρνουν όρκο σιωπής.
Οι Βυζαντινοί, τους έκλειναν στα μοναστήρια. Πάλι καλά....
Ο κ. Καρατζαφέρης συγκυβέρνησε μνημονιακά και συνεθλίβη στις Εκλογές, πατριώτη, καλά ήταν αλλά, η φιλία τους, too good to be true.
Ο κ. Καμμένος αποσχίσθηκε με τα απόνερα, της αλλαγής πορείας Σαμαρά, που έφυγε από το Ζάππειο και πήγε με το Μνημόνιο,διά σωσιβίου λέμβου.
Ο κ. Νικολόπουλος απεσχίσθη στη μετέπειτα πορεία, μπουρλοτιέρης κι αυτός.
Ο κ. Πολύδωρας, συνειδησιακά, μας συγκινεί λίγο προ του –οικονομικού - όχι θανάτου πλέον, αλλά πριν τη χαριστική βολή στο λαϊκό κρανίο. Δεν επιθυμεί το θάνατό μας, είπε.
Ο κ. Τραγάκης, μιλά το 2014, για πόρισμα Εξεταστικής Επιτροπής του έτους 2005, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος, όπου είχαν διαφανεί πλήθος ατασθαλιών και όργια μιζών...
Επίσης δεν εξηγεί, τους λόγους για τους οποίους δεν αξιοποιήθηκαν τα ευρήματα.
Να μην μιλήσω για κομματική πειθαρχία, διότι τότε, θα ομιλήσω και για υπέρ - κομματικό αλτρουισμό....
Εκλογές πλησιάζουν και θα ανοίξουν πολλά στόματα... Άλλη μιά φορά να εξαπατηθώ και να μετανοήσω;.... Αλλά όχι.
Και μετά κατηγορούμαι, εγώ και άλλοι πολλοί, γιατί δεν κρατήθηκα σταθερή, στο καράβι της δεξιάς, όταν κλυδωνιζόταν από άκρη σε άκρη, από εκείνους, που κρατώντας σφιχτά το πηδάλιο, προτίμησαν να περάσουν τις Συμπληγάδες μαζί με αθώους, παρά να πετάξουν στη θάλασσα επίορκους και κοινούς εγκληματίες του ποινικού δικαίου.
Αλτρουισμός και όψιμες αποκαλύψεις εν όψει εκλογικής συντριβής....
Προσωπικά, πιστεύω, ότι όχι απλώς θα πρέπει να απομακρυνθούν ορισμένοι, αλλά και το χώμα, που πατούσαν να σκαφτεί και να αλλαχθεί....
Δυστυχώς, έχουν με το μέρος τους τα στοιχεία της... φύσεως και ούριο άνεμο! Πλέοντας από μύριες απολαύσεις στο νησί των Σειρήνων, μας τάϊσαν στο νησί των λωτοφάγων, τύφλωσαν ακόμα και Κύκλωπες και πορεύονται προς τα ύδατα της Στυγός. Εκεί θα μιλήσομε για Αχιλλείους πτέρνας... Ίδωμεν... Οφθήσομαι φαιδρώς πανηγυρίζων...
Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός – Πολιτευτής Πειραιά