Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Η λήθη του μνημονίου και οι σύγχρονοι πολιτικοί ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ


          Το δίλλημα μνημόνιο – αντιμνημόνιο, σίγουρα δεν είναι άγνωστο στα αυτιά μας. Πόσο περισσότερο οι συνέπειες των μνημονίων στις οικογένειές μας, στα εισοδήματά μας και στις ζωές μας. Πλέον στο πολύ-παιγμένο άκουσμα -και μόνο- της λέξης μνημόνιο, είναι τόση η εξοικείωση, όπου έχει εξαφανιστεί κάθε είδους αντίδραση, έστω και νοητική. Έχει γίνει, λοιπόν, τόσο αποδεκτή αυτή η κατάσταση ώστε να μην αντιδρά κανείς; Είναι δεδομένο ότι συνεχίζουμε να υποφέρουμε από τις κακές επιλογές των πολιτικών που μας οδήγησαν στη κρίση; Τόση είναι η εξοικείωση με τη μιζέρια και την εξαθλίωση;

          Και μέσα σε όλα αυτά, κάποιοι παλαιοκομματικοί-εκλεγμένοι ευθαρσώς καταφέρονται σε αυτούς που «διαχωρίζουν» τους πολίτες σε μνημονιακούς και αντι- μνημονιακούς.. Όμως, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και αρκετά διαφορετική από τα λόγια τους! Ίσως, πάλι, να πάσχουν από το σύνδρομο του ΔονΚιχωτισμού.. και στη προσπάθειά τους να δημιουργήσουν αντιπάλους, ώστε να εξυψώσουν τον εαυτό τους, κυνηγούν μύλους για φανταστικούς δράκους.. μόνο που οι δράκοι που δημιουργούν, κατασπαράζουν τη κοινωνία μας και δημιουργούν νεόπτωχους.
          Τι και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι βρισκόμαστε σε ανάπτυξη, τα νούμερα δε λένε ψέματα.. Παρόλη την αύξηση στις τουριστικές αφίξεις (σύμφωνα με το ΣΕΤΕ +10,79% σε σχέση με το 2012), η ανεργία παρέμεινε σταθερά υψηλή τον Αύγουστο (27,3%) σε σχέση με τον Ιούλιο, εξακολουθώντας η Ελλάδα να κατέχει την υψηλότερη θέση στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat (Τα Νέα, 29/11/2013). Παράλληλα, στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα, οι εξαγωγές παρουσίασαν μείωση κατά 22,6% τον Νοέμβριο του 2013 και ανήλθαν στα 2.138,5 εκατ. ευρώ, ενώ πτώση 15,3% εμφάνισαν το ίδιο διάστημα οι εισαγωγές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ (Agronews, 7/1/2014). Τα νούμερα αυτά αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ τετραετίας για το Νοέμβριο του 2013, σε ότι αφορά υποχώρηση εξαγωγών, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα περασμένου έτους (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, 7/1/2014).
          Εν μέσω, λοιπόν, αυτής της «καλπάζουσας ανάπτυξης» η συγκυβέρνηση παίζει τα τελευταία της χαρτιά.. ανοίγει ξανά (επικοινωνιακά) το θέμα της τρομοκρατίας ενώ προσεχώς αναμένονται να ξεπαγώσουν διορισμούς που βρίσκονται σε αναμονή, ήδη από το 2011, ενώ ανακοινώθηκαν άλλες 14.000 προσλήψεις μέσα στο 2014 (παραπολιτικά, 27/11/2013). Με αυτά και κάποια άλλα επικοινωνιακά «εργαλεία» ολοκληρώνεται ο «βελούδινος εκβιασμός» προς τους εξαθλιωμένους και νεόπτωχους συμπολίτες μας.
          Μοναδική διέξοδος από αυτό το φαύλο κύκλο είναι οι εκλογές, όπου είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είτε σε εθνικό, οι πολίτες αυτής της χώρας καλούνται να λάβουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις για το ΑΜΕΣΟ μέλλον τους, και των παιδιών τους. Καλούνται να στείλουν ένα ΗΧΗΡΟ μήνυμα κατά της επιβεβλημένης ανεργίας, και των ατελείωτων των φόρο-επιδρομών που οδηγούν τους περήφανους Έλληνες στο να ζητούν ελεημοσύνη εργασίας σε 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις των 350 ευρώ. Καλούνται να καταδικάσουν τις μνημονιακές πολιτικές, και τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές που μας οδήγησαν και μας κρατούν στη κρίση, ώστε να μπούμε σε πραγματική πορεία ανάπτυξης.

Πέτρος Βιολάκης