Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Στην Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων

Γράφει η Ζουμπούλογλου Μαρία-εκπαιδευτικός

          Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 το απόγευμα στην  αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλειάτικης πίτας από την Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων.
          Ο Πρόεδρος Κος Δ.Κρασσόπουλος απηύθυνε έναν χαιρετισμό αναφερόμενος στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν από την Ένωση κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και σε όσες έχουν προγραμματιστεί για το 2014. Επίσης παρουσίασε το Ημερολόγιο του νέου έτους, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από τον Μπλόκο της Κοκκινιάς. Επιπλέον αναφέρθηκε στο Μουσείο που λειτουργεί στο χώρο της Ένωσης και ο οποίος είναι διαθέσιμος για επισκέψεις και από τα σχολεία.
Τέλος τόνισε ότι η βασική αρχή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο που πλαισιώνει όλες τις δράσεις του συλλόγου.
          Ακολούθως η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου κ. Λιάνα Μαΐλη αναφέρθηκε στη δραστηριότητα, την παρέμβαση και τις αποστολές που έχουν πραγματοποιηθεί. Οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν επίσης ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επιπλέον εκθείασε τα μέλη της Ένωσης που μετείχαν στις διάφορες δράσεις τους.
          Στη συνέχεια απονεμήθηκαν Βραβεία στα παιδιά μελών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Η ευλογία της πίτας τελέστηκε από τον Πατέρα Νικόλαο, ο οποίος εκπροσωπούσε το Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο.
          Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Τμήμα Εκμάθησης Μουσικής. Τα παιδιά έπαιξαν διάφορα όργανα και με τις μελωδικότατες φωνούλες τους απέδωσαν υπέροχα τραγούδια. Οι παρευρισκόμενοι αποθέωσαν τα παιδιά με ένα έντονο και θερμότατο χειροκρότημα για την εξαίσια προσπάθειά τους.
          Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής κ. Αν Νεράντζης, ο εκπρόσωπος του Αντιπρόεδρου της Βουλής Κου Ι Τραγάκη κ. Σ Σταυρίδης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ Ι Ρέντη κ. Γ Ιωακειμίδης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκαιας-Αγ Ι Ρέντη κ.κ. Μ. Κουφοπαντελής, Λεγάκης, Σπ. Νικολάκης, Σταματάτος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ε Βαλιανάτου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ Μαραγκάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού Κα Δ Σωτηροπούλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Α/θμιας Εκπ/σης Κος Μ Λαγουμτζής, οι Επικεφαλείς Δημοτικών Συνδυασμών Κοι Ε Κίτσος, Κ Παπαδόπουλος και Κ Βρεττάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκαιας- Αγ. Ι Ρέντης Κες Μ Αραβαντινού, Ε Ρουνιάν και Α Μαλτέζη και Κος Π Μάλαμας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορυδαλλού Κοι Γ Μελάς και Κ Βράκας, ο τέως Δήμαρχος Νίκαιας Κος Στ Μπενετάτος, οι τέως Δημοτικοί Σύμβουλοι Κα Α Ανδριώτη και Κοι Χ Κάζης, ο τέως Αντιδήμαρχος Κος Χ Καμπίτσης, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Κος Αν Σταμπουλίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης.

           Η Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων είναι από τις πιο δραστήριες Ενώσεις με ανθρωπιστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει πάντοτε διακρίνονται για την πρωτοτυπία και επιτυχή έκβασή τους. Τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του ΔΣ κοπιάζουν αγόγγυστα, ώστε να κάνουν πράξη όλες τις πανανθρώπινες αξίες και τα ήθη που έφεραν από τη Μ. Ασία οι πρόγονοί τους. Πρωτοβουλίες τέτοιου είδους χαίρουν συγχαρητηρίων και πρέπει να ενισχύονται από όλους μας.