Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερη άποψη... ΚΑΝΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΥΛΑΚΙ ΜΕΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΓΙΛΕ....( με το αζημίωτο βέβαια...)
Έτσι λειτούργησε το σύστημα διαλογής υποστηρικτών, με επιβράβευση, θέσεις, δουλίτσες αλλά και κάθε λογής νομιμοφανείς κλοπές...
Δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ, 2.293.000 ευρώ, έχει χρεωθεί η άνευ ορίου Πιστωτική κάρτα ,που έδωσε το (με τα λεφτά μας) Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον επιχειρηματία κ. Κοντομηνά.
Αγαπητοί μου συμπολίτες με το ασήμαντο αίμα, είναι δυνατόν να διανοηθείτε το μέγεθος της επί των κεφαλών μας απαξίωσης, όταν το κράτος χορηγεί από το προϊόν της εργασίας σας, τέτοια πίστωση, που ούτε Τραπεζίτες-ιδιοκτήτες - κεφαλαιουχοι Τραπεζών, δεν έχουν λάβει για τον εαυτό τους. Η κάρτα του ΠΑΡΤΑ-ΟΛΑ...
Δεν μπορώ να συγχωρήσω, την ταλαιπωρία, που υπέστη ηλικιωμένη γυναίκα, στο εν λόγω αμαρτωλό Ταμιευτήριο, από διαταγές, που εφάρμοζαν οι υπάλληλοι, επειδή δεν είχε προσκομίσει το εκκαθαριστικό της εφορίας της... Τις αποταμιεύσεις τις έπαιρναν όμως...
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την έννοια της οικονομίας, του απλού λαού.
Από τους σιδερένιους κουμπαράδες με τη δραχμή μπροστά και τους Ηρακλειδείς, έως και το τελευταίο ταχυδρομικό γραφείο του πλέον απομακρυσμένου χωριού, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπήρξε κομμάτι της ζωής μας. Κάθε χρόνο η έκθεση ιδεών, με τον κουμπαρά ως έπαθλο και το βιβλιάριο με τις οικονομίες του παιδιού.
Στη συνέχεια, μετά το 1994, ο παραγόμενος λαϊκός πλούτος, έγινε στόχος μιάς νέας επονείδιστης μορφής δικτατορίας, όταν η εσκεμμένη κακοδιαχείριση των λογιστάκων, του τύπου τρείς το λάδι τρείς το ξύδι, δέκα το λαδόξυδο κι αυτό δικό μας, ή τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας, της δικτατορίας των Τραπεζών.
Έως τις παρυφές του 1994, οι Τράπεζες, ουσιαστικά θεωρούσαν τους καταθέτες τους μετόχους, εφόσον βεβαίως, ήσαν η πηγή του πλούτου τους.
Χορηγούσαν σημαντικούς τόκους, οι οποίοι ήσαν με τη σειρά τους κίνητρο αποταμίευσης εθνικού πλούτου.
Όταν, έγινε σύγχυση του εθνικού πλούτου με τα εισρεόμενα Ευρωπαϊκά κονδύλια, άρχισε και το χαρτοπαίγνιο του παπατζή... Ξέρετε. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, εκεί το χρήμα από τους ...κουτόφραγκους, εκεί τα δικά σας τα περιφρονημένα. Θέλετε και τόκο;
Η απληστία τους, δεν κορέσθηκε, από την -θα εκφραστώ ευγενικά-κακοδιαχείριση των Κοινοτικών κονδυλίων, αλλά συνέχισαν βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων με τις περίφημες ανακεφαλαιοποιήσεις.
Σήμερα, άλλο ενα show διαπλοκής, με την περίπτωση του Ταμιευτηρίου, που απορρόφησε την ΑΣΠΙΔΑ και στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με την EUROBANK.
Πολλοί θα πουν ότι διαπομπεύονται επιχειρηματίες, προκειμένου , να ισοπεδωθεί η εγχώρια ανταγωνιστικότητα και να προλειανθεί το έδαφος προς άλωση από ξένες πολυεθνικές και τσιφλίκια.
Η αλήθεια είναι ότι ,ουδεμία προσπάθεια υφίσταται να αποτραπεί η εξόντωση της εγχωρίου παραγωγικής δύναμης.
Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, από τα βάρη των υποχρεωτικών εισφορών, που με δεδομένη την κρίση, δεν μειώθηκαν αλλά παραμένουν σε επίπεδα προ της κρίσεως εποχής, με ουδεμία ταυτόχρονη ανταποδοτικότητα, αφού και το σύστημα υγείας καταρρέει και οι συντάξεις καθιζάνουν.
Επομένως, μέσα σε ένα παραλήρημα θεαματικών συλλήψεων, μιζών, εξοπλισμών, θαλασσοδανείων, εκείνο, που θίγεται καθημερινά είναι η αξιοπιστία της Κυβέρνησης, ως προς τις αγαθές προθέσεις περί εξυγίανσης και ανάπτυξης από - επί τούτου - καμένη γη...
Τη στιγμή, που εξακολουθεί η διανομή θέσεων και συμβολαίων μεταξύ των Πραιτωριανών κομματικών μηχανισμών, από φιλόδοξους φαταούλες αδαείς και αναρμοδίους, που διαχειρίζονται δημόσια συμφέροντα, βαρύγδουπες συλλήψεις και επικοινωνιακές σαπουνόπερες δίνουν την εντύπωση αρένας, όπου οικονομικές εκτελέσεις με φόντο αυτοκτονίες συνυπάρχουν με τη βουή του όχλου και το πλιάτσικο πίσω από το Κολοσσαίο.
Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός - Πολιτευτής Πειραιά