Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Άνθρωποι και εφευρετικότητα


Σύμφωνα με έρευνα οι άνθρωποι ασχολούνται με τις εφευρέσεις 42% από πάθος για κάτι νέο, 26% από ανάγκη, 13% για το καλό τις ανθρωπότητας, 13% για να πλουτίσουν και 3% για την φήμη. Οι εφευρέτες είναι συνήθως άνθρωποι με μεγάλη φαντασία, περιέργεια, επιμονή, αυτοπεποίθηση και επιστημονικές γνώσεις. Όμως το αίσθημα της φιλοδοξίας, της υπεροχής και της έπαρσης παίζει το ρόλο του επίσης. Μπορούν όλοι να μετατραπούν σε εφευρέτες;

Παραδόξως πιστεύεται ότι μπορεί κάποιος να διδαχθεί τη ¨τέχνη της εφευρετικότητας¨. Στην Κίνα, Ευρώπη, Ασία, Βραζιλία, Η.Π.Α. οι λαοί πιστεύουν ότι στο μέλλον μας περιμένουν μεγάλες εφευρέσεις. Το 54% του πληθυσμού της γης μοιράζεται αυτή την άποψη ενώ το 12% πιστεύει ότι ο καιρός των εφευρέσεων έχει τελειώσει και το 34% αναμένει να δει ποιος απ’ τους δύο προηγούμενους έχει δίκιο.
Χώρες που έχουν παράγει τις περισσότερες εφευρέσεις είναι οι Η.Π.Α, Κίνα και Ιαπωνία. Οι μεγαλύτερες εφευρέσεις όλων των εποχών θεωρούνται: ο τροχός, ο ηλεκτρισμός και το Internet.
Βέβαια κάθε λαός θεωρεί μία εφεύρεση μεγάλη από το ποσοστό εξάρτησής του από αυτό. Έτσι ένα βραστήρας ρυζιού θα θεωρούνταν μεγάλη εφεύρεση για τους Ινδούς και για τους Κινέζους αλλά όχι για τους Ευρωπαίους. Παρ’ όλα αυτά όλοι θεωρούν ότι το κινητό τηλέφωνο είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση (71% ποσοστό) της σύγχρονης εποχής. Ακολουθεί η μωρουδιακή πάνα με 5,2%, το ξυπνητήρι 4,2%, το τηλεκοντρόλ 3,7%, ο βραστήρας ρυζιού 2,9%, το σεσουάρ μαλλιών 1,1%. Ποιο κράτος όμως προστατεύει περισσότερο με νόμους τα πνευματικά δικαιώματα των εφευρετών; Οι Η.Π.Α, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιαπωνία, η Κίνα; Η εφευρετικότητα διαμέσου των αιώνων χωρίζεται στις εξής περιόδους: Νεολιθική επανάσταση 10.000πχ-5.000πχ, Κλασική αρχαιότητα 700πχ-400πχ, Αναγέννηση 1300-1600, πρώτη Βιομηχανική επανάσταση 1700-1800, δεύτερη Βιομηχανική επανάσταση 1800-1914, περίοδος Μεσοπολέμου 1918-1939, Μεταπολεμική περίοδος 2Π.Π. 1940-1950, Διαστημική εποχή 1957 μέχρι σήμερα.
Σαντώ Μιχαήλ