Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Χιλιάδες Πιστοί στα Θεοφάνεια των Γ.Ο.Χ στον Πειραιά

 Ανεπανάληπτη η συμμετοχή του Πιστού Λαού, που συμμετείχε στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων, σύμφωνα με το πάτριο και ορθόδοξο εορτολόγιο, ο οποίος κορυφώθηκε με την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στην πόλη μας.
Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου Α΄ και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου, καθώς και του εκπροσώπου της Επαρχιακής Ι. Συνόδου της Εκκλησίας Αμερικής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Μωυσή τελέσθηκε εις τον κεντρικό λιμένα, έναντι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού ο οποίος Αγίασε τα Ύδατα εις το πρώτο λιμάνι της χώρας μας, έδρα της τοπικής Εκκλησίας.

Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας εις τον Ιερό Ναό Αγίου Φιλλίπου Καμινίων.
Ακολούθως τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, μετά το πέρας της οποίας σχηματίστηκε μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή η οποία συνόδευσε τον Τίμιο Σταυρό εις τον χώρο της Τελετής του Αγιασμού των Υδάτων.
Κληρικοί, εκπρόσωποι Ιερών Μονών, τοπικών εκκλησιαστικών κοινοτήτων και πάνω από 400 νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες από την Σαλαμίνα, τα Κύθηρα, την Κρήτη, τον Πόντο και άλλες περιοχές της πατρίδος μας, συνόδευσαν τον Τίμιο Σταυρό και την ιερά εικόνα των Θεοφανείων την οποίαν έφεραν φουστανελοφόροι εύζωνες ενώ οι φιλαρμονικές μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, των Δήμων, Πειραιώς, Σαλαμίνος, Ασπροπύργου, Μάνδρας και Αχαρνών προσέδωσαν τον πρέποντα πανηγυρικό τόνο.
Επί του λιμένος τιμές απέδωσε η φιλαρμονική μπάντα του Λιμενικού Σώματος.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Μακαριώτατος, μίλησε για τους αγώνες των ομολογητών της Εκκλησίας μας καλώντας τον πιστό λαό να μην ολιγοψυχεί και να εμμένει στις παραδόσεις της ακαινοτομήτου Ορθοδοξίας.
Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων τίμησαν δια της παρουσίας τους εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και των τοπικών αρχών.
Συγκεκριμένα παρέστησαν: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές κ.κ Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Κατσαφάδος, Τάσος Νεράτζης, Ιωάννης Κουράκος, ο Πολιτευτής κ. Βασίλης Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Χρήστου, οι Δήμαρχοι: Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασσιμάτης, Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Τσαβαρής, Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ροδοπόλεως κ. Βασίλειος Κλεφτάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Διονύσου, οι Αντιδήμαρχοι, Πειραιώς κ.κ, Στάθης Κωσταντούζος, Τάσος Κάρλες, Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Νίκος Οικονομάκης, Ειρήνη Μόσχου, Σαλαμίνος κ. Μπερής Θωμάς, Αιγίνης κ. Φίλιππος Τζίτζης, Ασπροπύργου κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, η Σύμβουλος της Περιφέρειας κα. Μαρία - Χρυσούλα Μαρούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, Αντώνης Καλογερόγιαννης, Ιωσήφ Βουράκης, Θεόδωρος Μιχαλαριάς, Κωνσταντίνος Κούβαρης, Σάββας Σαββίδης, Ιωάννης Διάκος, Παναγιώτης Τσούκας, Διονύσιος Ζαμάνης.
Επίσης παρέστησαν, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιώς Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Παιδείας Ναύαρχος Κυριαζής Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γεώργιος Ζησιμάτος, η πρώην Δήμαρχος Δεσφίνας κ. Παναγιώτα Καμπαφλή, ο Γενικός Γραμματέας της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιώς κ. Γιώργος Κυπριώτης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητος κ. Κωνσταντίνος Καραμήτσος.
Με την ολοκλήρωση της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων, ο Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, δήλωσε:
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδίας μου, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος όπως κάθε χρόνο λαμπρύνει δια της παρουσίας του την τόσο σημαντική για την τοπική μας Εκκλησία στιγμή, καθώς και τους Σεβασμιωτάτους Αγίους αδελφούς, τον Ιερό Κλήρο τις μοναστικές αδελφότητες και όλους εκείνους που εργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση του λαμπρού αυτού εορτασμού.

Σε μια εποχή που όλα καταρρέουν, είναι εύκολα αντιληπτό πως, αυτό που όλοι μας έχουμε ανάγκη είναι η Θεία Φώτιση. Εύχομαι και ελπίζω αυτή νέα χρονιά που ξεκίνησε με την βοήθεια του Θεού να οδηγήσει τον λαό μας στο απάνεμο λιμάνι μακριά από την φουρτούνα που τόσα χρόνια τον χτυπά. Χρόνια Πολλά».