Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Στην Ένωση Ρενκιωτών - Οφρυνιωτών

 Γράφει η Ζουμπούλογλου Μαρία-εκπαιδευτικός

          Η Ένωση Ρενκιωτών-Οφρυνιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» Νίκαιας έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στην φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Θ Υποφάντης ευχήθηκε για το νέο έτος και παρουσίασε στιγμιότυπα σε οθόνη από εκδηλώσεις και εκδρομές που διοργανώθηκαν κατά το απελθών έτος. Όλες οι φωτογραφίες αναδείκνυαν τη ζωντάνια και το κέφι που διακατέχει όλα τα μέλη της Ένωσης.

          Ακολούθως η Πρόεδρος κ. Ν Μανέλου απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενη σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, στη συμμετοχή της Ένωσης στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης και γενικότερα στα ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα που βίωσαν ως σύλλογος. Επιπλέον τόνισε ότι η Ένωση αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους προσφυγικούς συλλόγους που ιδρύθηκαν στη Νίκαια μετά τη μικρασιατική καταστροφή.
          Έπειτα ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας, π. Εμ. Ραπτάκη. Στη συνέχεια τιμήθηκε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Ένωσης, η κ. Ιουλία Διονυσοπούλου, η οποία μάλιστα έχει καταγράψει όλες τις αναμνήσεις της και σε ένα υπέροχο που βιβλίο.
          Ο κ. Αθ Πετρίδης-Πισίδης δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε έναν τρόφιμο και ευεργέτη του Γηροκομείου Πειραιά και διάνθισε την ατμόσφαιρα με ένα εύθυμο ανέκδοτο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε από τους μουσικούς Γ Τσιμπουξή στο μπουζούκι και Λ Γιώτη στο αρμόνιο, οι οποίοι τραγούδησαν παλιές αγαπημένες μικρασιάτικες μελωδίες χαρίζοντας άφθονο κέφι.
          Η αίθουσα από νωρίς είχε κατακλυστεί από τους προσκεκλημένους, τους οποίους όλα τα μέλη του ΔΣ υποδέχονταν με περίσσια φιλοξενία και ευγένεια. Γλυκίσματα, αναψυκτικά, λικέρ και βασιλόπιτα μοιράστηκαν σε όλους, ενώ τα λιλιπούτεια μέλη προσέφεραν από ένα αναμνηστικό ημερολόγιο τσέπης.
          Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Γ Ιωακειμίδης, οι τέως Δήμαρχοι κ.κ. Στ Μπενετάτος, Στ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Μ Λαγουμτζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Α Μαλτέζη, Μ Αραβαντινού, Ν Μπαρκιτζής, οι Επικεφαλείς Δημοτικών Συνδυασμών κ.κ. Κ. Βρεττάκος, Ε Κίτσος, η τέως Δημοτική Σύμβουλος κ. Α Ανδριώτη, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος κ. Αν Σταμπουλίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Δαρδανελλιωτών κ. Κ Γιωργαντζέλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πισιδών κ. Σπ Παλόγλου, από την Ένωση Σεβδικιωτών η κ. Α Γιακουμή, από την Αδελφότητα Βιθυνών ο κ. Χατζηνικολάου, από την Ένωση Ποντίων η κ. Σ Υποφάντη, από την Ένωση Σμυρναίων η κ. Περτέση, από την Επιτροπή Αγίου Γεωργίου ο κ. Μ Γιαννούσογλου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρκιζας κ. Λ Αργυροπούλου, ο κ. Λ Πατέλης, η κ. Μ Παπουτσίδου, ο συνεργάτης της ΧΑΝ Νικαίας και δημοσιογράφος κ. Αθ Πετρίδης, από την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ η κ. Μ Ζουμπούλογλου.

          Η Ένωση Ρενκιωτών-Οφρυνιωτών Νίκαιας τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα επιδιώκει τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των μικρασιατών προσφύγων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια δραστηριοποιείται επί σειρά ετών, προσφέροντας παράλληλα πλείστη ψυχαγωγία σε όλα τα μέλη της. Η ζωντάνια και η όλη δραστηριότητα αναδεικνύεται χάρη στην Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ που με περίσσια υπομονή πασχίζουν προς αυτή την κατεύθυνση.