Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΕΒΕΠ

 Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» του Μεγάρου του Ε.Β.Ε.Π., η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ.
Για πρώτη φορά φέτος και έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π.,
κου Βασίλη Κορκίδη, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιώς, Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων, Ένωση Βιοτεχνών, Εργοδοτών, Μηχανουργών Πειραιά, Σύλλογος Εκτελωνιστών Αθηνών-Πειραιώς, Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά) γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας, συλλογικότητας και συνέπειας, που πρέπει να εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, επεσήμανε στον χαιρετισμό του: «Είναι η πρώτη χρονιά που δεν είναι μαζί μας, ο μέντοράς μας, ο Γεώργιος Κασιμάτης, αλλά πάντα θα μας ΄΄φιλοξενεί΄΄ σε τούτη την αίθουσα. Η Ελληνική επιχειρηματικότητα, όλο αυτό το διάστημα δοκιμασίας έδειξε χαρακτήρα και αξιοθαύμαστη αντοχή, απέδειξε ότι διαθέτει πολλές υγιείς οικογενειακές επιχειρήσεις και είμαι αισιόδοξος ότι, εάν ενώσουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ελπίζω τα λάθη της χρονιάς που πέρασε, να είναι προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας. Άλλωστε, τα περιθώρια στενεύουν και είναι βέβαιο ότι το 2014 θα φανερώσει τις προοπτικές για την έξοδο της οικονομίας μας από την κρίση και θα αποφασιστεί πώς επιτέλους θα καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος. Είναι αναγκαίο να διασφαλιστούν πόροι και να περάσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία που θα επιτρέψει την οικονομική ανάκαμψη των ελληνικών επιχειρήσεων. Η παρουσία δυναμικών επιχειρήσεων είναι ένα από τα «κλειδιά» για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική αγορά θα συνεχίσει τον άνισο αγώνα της για επιβίωση και οι έλληνες επιχειρηματίες θα εξακολουθήσουμε δυναμικά να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων».
Σύντομο χαιρετισμό και ευχές απήυθυναν: ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ, ο Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, κ. Γ. Τραγάκης, o Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς, κ. Θ. Δρίτσας, εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Β. Μιχαλολιάκος, καθώς και οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: κ. Δ. Μαθιός, Πρόεδρος ΣΒΑΠ, κ. Α. Παντελάκης, Πρόεδρος ΣΕΑΠ, κ. Ν. Μαυρίκος, Πρόεδρος ΠΣΕΠΕ, κ. Θ. Πιτσιρίκος, Πρόεδρος ΕΝΩΜΗΧΠΕ, κ. Α. Βροντάκης, Πρόεδρος ΣΕΠΑ, κ. Κ. Γαργαρόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΒΕΠ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. κ: Α. Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Π. Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, , Ζ. Μακρή, Υφυπουργός Υγείας, Στ. Κομνηνός, Γ. Γ. Εμπορίου, Γ. Στεργίου, Γ.Γ. Καταναλωτή και Βιομηχανίας, Θ. Κυριαζής, Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας, Π. Κανελλόπουλος Γ.Γ. Νέας Γενιάς Υπουργείου Παιδείας, Χ. Βασιλάκος, Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Υπουργείου Παιδείας, Θ. Μπούσιος, Γ.Γ. Ναυτιλίας, Β. Κόλλια, Γ.Γ. Πληθ.& Ισότητας των Φύλων Υπουργείου Εσωτερικών, Π. Μίχαλος, Γ.Γ. Διεθνών Οικ. Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας Υπουργείου Εξωτερικών,  Π. Κοκκόρης, Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υπ. Εργασίας, Σ. Χρήστου, Αντ/ρχης Πειραιά, Δ. Κατσικάρης, Αντ/ρχης Πειραιά & Νήσων, Σ. Δήμου, Αντ/ρχης Δυτικής Αττικής, Βουλευτές και Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Πειραιά, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, Αντιδήμαρχοι, Τοπικές Αρχές, ο κ. Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων κ.κ Γιώργος Μπενέτος του Επαγγελματικού, Ανδριανός Μιχάλαρος του Βιοτεχνικού, ο Δημήτρης Αρμενάκης των Εμπόρων Αττικής, Γιώργος Ζησιμάτος του Εμπορικού Συλλόγου, Στέλιος Μανουσάκης του Δικηγορικού Συλλόγου, Μαίρη Τσανάκη του Πειραϊκού Συνδέσμου, Χρήστος Πάλλης του ΕΟΤ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Πάνου, Ζωή Ρούσσου, Ελένη Κούβαρη, Γιάννης Καρδαράς, ο Δικηγόρος Κώστας Μάναλης.