Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Προστασία Περιβάλλοντος στο Πέραμα


Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, το Δημαρχείο Περάματος φιλοξένησε την ημερίδα της Πολιτιστικής Ενώσεως με θέμα τη Διαχείριση Περιβάλλοντος της πόλης.
Τη βραδιά τίμησαν με τις ομιλίες τους σημαντικές προσωπικότητες που εμπλέκονται στη μηχανική και διοίκηση περιβάλλοντος: ο Λευτέρης Χαλαράκης, δρ. Χημικός Μηχανικός και διευθυντής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων, POLYECO, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθήνας Πειραιά, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Σχιστού, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιά, ο πρώην Δήμαρχος Περάματος Νίκος Νικολαϊδης.
 Παρευρέθηκαν μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Περάματος. Για την ημερίδα δούλεψαν και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για το Πέραμα πολλοί νέοι μηχανικοί και επιστήμονες: Ο Νίκος Μαρίνος, μηχανολόγος, κατέληξε σε μια σειρά από προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας για το κολυμβητήριο Περάματος, η Βασιλική Καττέ, τοπογράφος, υπογράμμισε την ανάγκη αναλυτικής χαρτογράφησης της πόλης, η Ειρήνη Μανδραγού, γεωπόνος, ανέλυσε την δυνατότητα μετατροπής της παραλίας σε παραθαλάσσιο πάρκο Α.Μ.Ε.Α, ο Άγγελος Σωτηρόπουλος, Δρ. φυσικός περιβάλλοντος παρουσίασε τη δυνατότητα βιοξήρανσης οικιακών βιοαποβλήτων, η Ματίνα Κανάκη, Δρ. γεωπόνος μίλησε για την πράσινη επιχειρηματικότητα και τις 70 θέσεις εργασίες για το Πέραμα μέσω ΤΟΠΣΑ. Τη βραδιά συντόνισε η Δήμητρα Παπουτσόγλου, μηχανικός περιβάλλοντος και παρουσίασε στοιχεία από τη διαχείριση απορριμμάτων στην πόλη του Περάματος.