Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ...Επιτροπή σίτισης για τα παιδιά των σχολείων  Μετά από εισήγηση του Νομικού προσώπου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και με την πλήρη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος έρχεται να καλύψει το κενό της πολιτείας σχετικά με τη σίτιση των μαθητών στο Ολοήμερο Σχολείο.
                                        


Το ολοήμερο δημοτικό σχολείο δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί παιδαγωγικούς και κοινωνικούς στόχους, έχοντας υποστηρικτικό ρόλο και στοχεύοντας στην πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών καθώς και στη στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας. Δυστυχώς η κρατική υποστήριξη για το ολοήμερο σχολείο αδυνατεί να καλύψει  τις ανάγκες για τη λειτουργία του. Η τροφοδοσία των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές που πολλοί γονείς αδυνατούν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

                                        Η Δημοτική αρχή, θέλοντας να υποστηρίξει το θεσμό του ολοήμερου, αλλά και αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει στην κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας και των παιδιών, έρχεται να καλύψει το κενό της πολιτείας, στηρίζοντας την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και την πρόταση του Εντεταλμένου Συμβούλου Παιδείας, κ. Ευστάθιου Καραβασέλα, δίνοντας τη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Έτσι, ορίζει χειριστές τροφίμων  οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη φροντίδα και τη σωστή τροφοδοσία των μαθητών του ολοήμερου. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη του προγράμματος.