Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΤΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣΓράφει η Ζουμπούλογλου Μαρία-εκπαιδευτικός

Η Ένωση Δαρδανελλιωτών Νικαίας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας.
Η Πρόεδρος Κα Κ. Γιωργαντζέλη απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στις δράσεις της Ένωσης κατά το απερχόμενο έτος και εξέφρασε τις ευχές της για το νέο έτος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Κος Ευάγγελος Δόικος, τέως Αντιπρόεδρος της Ενώσεως για την υπομονή, την εργατικότητα, το ανθρωπιστικό, το πολιτιστικό του έργο και για τη γενικότερη προσφορά του στην Ένωση. Εν συνεχεία ο Κος Ε. Δόικος απηύθυνε τις ευχαριστίες του καθώς και την παράκληση να ανεγερθεί ο Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου προστάτη της Ένωσης.

Ακολούθως βραβεύτηκαν τα παιδιά των μελών της Ένωσης που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας, καθώς επίσης και οι πτυχιούχοι των ανώτερων και ανωτάτων σχολών. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κας Μ. Πατεράκη. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την εκπαιδευτικό και τέως Δημοτική Σύμβουλο Κα Τ. Γιωργαντζέλη.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Αλέξιο Σοφιά, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Νικόλαο Κρασσά και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Πατέρα Ευθύμιο. Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης έκοψαν την πίτα και την διένειμαν στους καλεσμένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ Χρήστου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι Τραγάκης, ο Βουλευτής κ. Αν. Νεράντζης, ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη κ. Γ Ιωακειμίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μ Κουφοπαντελής, Γ Λεγάκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Μ Λαγουμιτζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ Μαραγκάκης, ο Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού κ. Ε Κίτσος, ο τέως Δήμαρχος Νικαίας κ. Στ Μπενετάτος, ο τέως Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά κ. Στ Λογοθέτης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δ Σωτηροπούλου, η πολιτευτής κ. Ε Μπαρμπαγιάννη, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού και Επιστημών κ. Π Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO κ. Ι Μαρωνίτης, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας κ. Α Σταματιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΑΝ Νικαίας κ. Π Μαριακάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων κ. Δ Κρασσόπουλος, η Γυμνασιάρχης κ. Σ Βελλούδη, ο τέως Γυμνασιάρχης κ. Σ Περκελής, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος κ. Α Σταμπουλίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας κ. Αρ Παπαδοπούλου, από την Ένωση Σμυρναίων ο Πρόεδρος κ. Δ Γκιουλιστάνης και η κ. Μαρκάκη, από την Αδελφότητα Βιθυνών ο Κος Δ Αρζουλχατζής και ο Κος Χατζηνικολάου, ο δημοσιογράφος Κος Γρ. Παπαλιθείου, από την Ένωση Ρενκιωτών ο Κος Χ Υποφάντης, ο Κος Μ Σταυρίδης, η Κα Ε Δημητριάδου, ο Κος Α Πιστέλης, ο Κος Γ Παράσχος, ο Κος Καθρεφτίδης, από τη ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ η Κα Μ Ζουμπούλογλου καθώς και πλήθος μελών και φίλων της Ένωσης;.

Η Ένωση Δαρδανελλιωτών πιστή στα πατροπαράδοτα έθιμα πραγματοποιεί εξαίρετες εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν όλες οι αξίες των προσφύγων προγόνων μας, αλλά και να αναγνωριστεί η προσφορά και το έργο όσων συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Δραστηριότητες τέτοιου είδους χαρακτηρίζονται ως υπέρμετρα αξιέπαινες, διότι συντελούν στην περεταίρω ανέλιξη της κοινωνίας και αποτελούν ένα ζοφερό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές.