Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Στην Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

 Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», έκοψε την πίτα της, στα γραφεία της, Ελευθερίου Βενιζέλου 82 Πειραιάς μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς, κεφιού και λεβεντιάς και συγκέντρωσε δίπλα της τα μέλη της, τους φίλους και πολλούς Πειραιώτες.
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Θοδωρής Τσόντος και το Διοικητικό του Συμβούλιο φάνηκαν για άλλη μια φορά φιλόξενοι οικοδεσπότες και μας έδωσαν μια γιορτή αντάξια της Λεβεντογέννας Κρήτης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας, κρητικούς σκοπούς και παραδοσιακά τραγούδια από τους μαθητές της λύρας και τη γυναικεία χορωδία του σωματείου, με τη συνοδεία των: Δ. Πρωτογεράκη στη λύρα, Π. Κουτούζου στο λαούτο, Α. Αναντρανιστάκη στο μπάσο, Ζ. Δασκαλάκη στα κρουστά και Ά. Κυριακάκη στην κιθάρα, ενώ καμάρωσαν τα μικρά παιδιά να απαγγέλουν ευχητήριες μαντινάδες για το καλό της χρονιάς.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Θ. Τσόντος, αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, η οποία όπως είπε, πηγάζει από το ενδιαφέρον που δείχνει η σημερινή νεολαία για τις ρίζες της. Μετά τα κρητικά κάλαντα, ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ ευλόγησε τη βασιλόπιτα και συνεχάρη το Δ.Σ. για το έργο του.
Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι λαμβάνοντας το κομμάτι τους, ευχήθηκαν στο σωματείο τα καλύτερα. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με χορό και κρητικό κέρασμα. Την εκδήλωση την οποία παρουσίασε η Αντιπρόεδρος, Α.-Μ. Ντουντουνάκη, τίμησαν μεταξύ άλλων: οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Σ. Χρήστου και Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αττικής Ν. Ανδρουλακάκης, ο επ. Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γ. Ψαρομμάτης.
Η γιορτή ξεκίνησε με χορούς, τραγούδια και ζωντανή μουσική για να μπούμε στο νόημα της ημέρας και λίγα λόγια από τον πρόεδρο Θοδωρή Τσόντο.
Πλήθος μεγάλο οι παριστάμενοι, μεταξύ των οποίων διακρίναμε και, τον Υπουργό κ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, τους Βουλευτές κ.κ Τάκη Μελά, Θοδωρή Δρίτσα, τον κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Ξυπολιά, τους κ.κ Μύρωνα Καλαϊτζάκη, Παύλο Ροδιτάκη, Γιώργο Μπενέτο, Γιάννη Μπενέτο, Σταύρο Μπαζάκο, Μανώλη Γιανναδάκη, Δημήτρη Πάνου, Χρήστο Πάλλη, Άρη Κοτσολάκο, Μανώλη Ψαρομμάτη, Μαρίνα Κριτσωτάκη, Αλέκο Βασιλείου, Πασχάλη Συρίγο, Πέτρο Κυριακάκη, Δημήτρη Καρύδη, Θοδωρή Σκορδίλη, Αικατερίνη Δουρέκα, Χρυσάνθη Μουτσάτσου, Καίτη Μπόζου, Δέσποινα Γιατράκου, Αντώνη Καλογερόγιαννη, Καίτη Βαρελά, Πέτρο Μούγιο, Ανθή Αντάσουρα, Νίκο Πολίτη, Γιώργο Συντιχάκη, Μαρία Συντιχάκη, Θεοχάρη Θεοχαράκη, Ξένια Φωτίου, Νατάσα Γαϊτάνη, Ζωή Κεχαγιά, Λίνα Αθανασίου, Κέρυ Μακρογαμβράκη, Γιάννη Βασιλαντωνάκη, Πέτρο Βιολάκη, Γιώργο Βαγιάκη, Δημήτρη Μάρκου, Μπάμπη Σηφακάκη, Δημήτρη Συλιβάκη.
Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία και καλή διάθεση να παραβρεθούμε και πάλι στη γιορτή της αδελφότητας.

Δημήτρης Κανδεράκης