Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Στο Μουσείο Δροσίνη


Μέσα σε μια πολύ χαρούμενη και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα, έγινε η κοπή της πίτας στην αίθουσα τελετών στο Μουσείο Δροσίνη, στην Κηφισιά, με παρόντες, όλο το ΔΣ και ορισμένα μέλη του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη. Η πρόεδρος κ. Ελένη Βαχάρη έλαβε το λόγο και μίλησε συνοπτικά αλλά καίρια για τα πεπραγμένα της χρονιάς 2013. Το γεγονός είναι ότι η μνήμη του πολύπλευρου ποιητή, πεζογράφου, δημοσιογράφου αλλά και πολύτιμου κοινωνικού μέλους, του Γεωργίου Δροσίνη, διατηρείται ζωντανή, χάρις κυρίως στις συνεχείς προσπάθειες των Φίλων του Μουσείου Δροσίνη.

Το ίδιο το μουσείο στεγάζεται στην «Αμαρυλλίδα», δηλαδή στο σπίτι που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και από το οποίο έφυγε από τη ζωή ο ποιητής και είναι γεμάτο από πράγματα δεμένα με τη ζωή του. Το μουσείο, με επικεφαλής την κ. Βαχάρη προσπαθεί να διαδώσει, όσο γίνεται, τη ζωή και το έργο του ποιητή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής.
Το συμπέρασμα είναι πως ο Γεώργιος Δροσίνης υπήρξε ένας πολύ τυχερός ανάμεσα σε άλλους ποιητές γιατί καθώς λέει κι ο λαός «τότε πεθαίνουν οι νεκροί όταν τους λησμονούνε».
Εκλεκτός παριστάμενος ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος ο οποίος αφού συνεχάρη το έργο των «φίλων του μουσείου Δροσίνη» αναφέρθηκε στο ανέβασμα του θεατρικού έργου της Τούλας Μπούτου «Γεώργιος Δροσίνης, μια εποχή μια παρουσία. Μια αμυγδαλιά ανθίζει στη νεκρή γη» με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Δεστούνη, στα Μενάνδρεια 2013 με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πολλού κόσμου που έτσι, ακόμη μια φορά έγινε μια ευρεία αναφορά σ’ αυτόν τον αγαπημένο ποιητή. Το έργο παιζόταν κι όλο το χειμώνα σε θέατρα των Αθηνών, επίσης και στο Βεάκειο του Πειραιά. Ελπίζουμε να υπάρξουν ευκαιρίες για προβολή του αφού είναι τόσο κατάλληλο και για παιδιά και απαραίτητο για να αποκτούν γνώσεις από τους πνευματικούς ανθρώπους που κοσμούν την ιστορία της χώρας μας.

Τούλα Μπούτου