Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ


Επιστολή διαμαρτυρίας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προς τον ΟΑΕΕ σχετικά με την απώλεια δικαιώματος ρύθμισης οφειλών έστειλε ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ, επισημαίνοντας:
«Ο ΟΑΕΕ πάει να κλείσει τις επιχειρήσεις μία ώρα αρχύτερα! Τέτοιες ενέργειες ενέχουν κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ αφού με τη σειρά της εξαρτάται από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων»
Ο ΟΑΕΕ, αντί να δώσει κάποιο περιθώριο σε εκείνους που, έκδηλο είναι για ποιο λόγο, καθυστερούν μόνο για δύο-τρεις μέρες να πληρώσουν δόση και τρέχουσα εισφορά, τους αποκλείει από τη ρύθμιση, επαναφέροντάς τους και στην κλάση, που είχαν πριν από τη ρύθμιση και καλώντας τους να πληρώσουν τις οφειλές, όπως πριν υπαχθούν στη ρύθμιση!

Στην επιστολή, η οποία προκλήθηκε κατόπιν δεκάδων καταγγελιών επιχειρήσεων
- μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΠ τονίζεται, μεταξύ άλλων:

«Τα μέλη μας διαμαρτύρονται γιατί παλεύουν να επιβιώσουν και έρχεται το ασφαλιστικό τους Ταμείο να τους κλείσει μία ώρα αρχύτερα. Είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν αφού η επιβίωσή τους, εξαρτάται απόλυτα από τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους και των παγίων εξόδων τους. Ακόμη, τέτοιες ενέργειες ενέχουν κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ αφού με τη σειρά της εξαρτάται από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Σημειώνουμε ότι αναφερόμαστε σε ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν και αγωνίζονται να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ποσόν και ζητούν μόνον κατανόηση και μία μικρή πίστωση χρόνου. Άλλωστε στην όποια ρύθμιση δίνεται το περιθώριο μίας ακόμη ευκαιρίας!»