Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Είμαστε γεμάτοι συναισθήματα


Βλέπω την θάλασσα μπροστά μου να κυματίζει ήρεμα, ασταμάτητα. Πόσο ευεργετικό είναι το υγρό στοιχείο σ’ αυτή την μορφή. Μας επιτρέπει να το διασχίζουμε με τα πλοία μας, να ψαρεύουμε την τροφή που εκτρέφει στα βάθη του, να κολυμπάμε και να απολαμβάνουμε τ’ αγαθά του και όλα αυτά λόγω της θερμότητας. Μόλις γίνει πάγος, το φιλικό στοιχείο μετατρέπεται σε εχθρικό. Η ζωή σε θάνατο. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε και εμείς. Άλλωστε είμαστε 70% ΝΕΡΟ. Δηλαδή συναίσθημα.
Που όταν είναι σε υψηλή θερμοκρασία ζεσταίνει, γεννά, κυοφορεί (είναι γνωστό πόσο ζεσταίνονται οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης) και παρά πάρα πολλά άλλα ωραία και ευχάριστα. όταν παγώνει όμως (δεν λέμε παγωμένο βλέμμα, παγωμένες σχέσεις κλπ). τότε δημιουργούνται ρήγματα και ναυάγια (όπως του Τιτανικού που ανέμελα ταξίδευε ανάμεσα στα παγόβουνα γιατί ήτανε λέει αβύθιστο). Αν απλά προσέχανε λιγάκι, αν είχανε λιγότερη έπαρση και περισσότερο επίγνωση, με έναν πολύ απλό χειρισμό το ναυάγιο θα είχε αποφευχθεί και το όσκαρ θα πήγαινε σε καλύτερη ταινία.
Εσείς πως αισθάνεστε; Είστε η θάλασσα που όλα τα δέχεται, όλα τα προσφέρει, δέχεστε να σας πετούν ακόμη και σκουπίδια, φουρτουνιάζετε αλλά και θωπεύετε; Είστε το παγόβουνο που δεν αισθάνεται τίποτε και αν κάποιος κατά λάθος έρθει σε επαφή μαζί σας θα το πληρώσει με ένα ανάλογο ρήγμα στα πλευρά του; Είστε το αγέρωχο καράβι που ταξιδεύει σε όλες τις θάλασσες, αλλά με…. καπετάνιο ή είστε το επιπόλαιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο και νομίζετε ότι το ταξίδι στη θάλασσα είναι μόνο για χαρές και απολαύσεις; Μήπως αισθάνεστε ψαράκια; Ελπίζω να μην βρίσκεστε στην κοιλιά ενός κήτους όπως του χρηματιστηρίου π.χ. που μετά από 14 χρόνια σας έχει ήδη χωνέψει και με τον Νόμο!
Άρα είστε προσεκτικά ψαράκια, ξέρετε τα δολώματα και αποφεύγετε τους καρχαρίες. Περνάτε καλά έχετε πολύ παρέα, κολυμπάτε σε ήρεμα νερά, βλέπετε πολύ καλά, είσαστε ευέλικτα, μην γκρινιάζετε λοιπόν «ευαίσθητά» μου ψαράκια και καρκινάκια. Το ίδιο και οι βαρκούλες. Η ζωή είναι ωραία για σας. Ποιος και γιατί να θέλει να βουλιάξει μια ειρηνική βαρκούλα. Εδώ τίθεται όμως ένα θέμα: Άλλο πως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, άλλο πως μας βλέπουν οι άλλοι για να μην πω ο καθένας ξεχωριστά. Φυσικά υπάρχει και το άλλο που είμαστε πραγματικά, αλλά εδώ ξεκινάμε να γράφουμε βιβλίο, οπότε άνω τελεία.

Βαρβάρα Τσιάλτα