Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Μνημείο Αφανούς Ναύτη


Εγκαταλειμμένο και ρημαγμένο το μνημείο του Αφανούς Ναύτη στον Όρμο της Αφροδίτης στο Μπαϊκούτσι της Πειραϊκής.
Αυτό το μνημείο στήθηκε εκεί για να τιμά και να δοξάζει την Ελλάδα των Θαλασσών και τον Πειραιά της Ναυτοσύνης και της Προόδου και θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο κάθε εκδήλωσης που θα τιμά τη Θάλασσα και να απευθύνεται στους λαούς όλου του κόσμου.

Δυστυχώς η γενική απαξίωση του Πειραιά το έφερε και αυτό στην αφάνεια και τη λήθη, με αποτέλεσμα να μην αναφέρεται πουθενά και να μην γίνεται καμία εκδήλωση σαυτό που να φανερώνει ότι δεν ξεχνιούνται οι ήρωες ναυτικοί που, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ακόμα και με τα χέρια, ως κωπηλάτες, οδηγούν την Ελλάδα από Δόξα σε Δόξα, καταγράφοντας συνεχώς νίκες και νέα επιτεύγματα.
Είναι τιμή για τον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, το πρώτο λιμάνι του κόσμου σε ιστορία, τον πρώτο καταγεγραμμένο ναύσταθμο, το πρώτο Ολυμπιακό λιμάνι της Σύγχρονης Ανθρωπότητας, να έχει μνημείο που τιμά τον άνθρωπο της θάλασσας, τον αιώνιο Ναύτη που η ψυχή του ταξιδεύει στα κύματα και δοξάζει την Ελλάδα.
Είναι καιρός ο Πειραιάς να αποκαταστήσει τα μνημεία που αποτελούν σημεία αναφοράς του και να αποκτήσει και πάλι την θέση που του αξίζει στην Ιστορία και τον Πολιτισμό, αναδεικνύοντας τις ομορφιές τους και την Πολιτιστική και Πνευματική Κληρονομιά του.

Δημήτρης Κανδεράκης