Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»

Μία εξαιρετική παράσταση απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» στο Νέο Φάληρο, καθώς παρακολουθούν τις «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου.
Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες, Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες, που διασκεύασε και ανέβασε το 1978 ο Δημήτρης Ποταμίτης στο θέατρο Έρευνας, σε μια παράσταση-σταθμό στην ιστορία του παιδικού θεάτρου στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη παράσταση από το Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», που αποτελεί αφιέρωμα στον Δημήτρη Ποταμίτη, είναι με τέτοιον τρόπο δοσμένη, ώστε καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, διδάσκει και διασκεδάζει, παραδειγματίζει και ψυχαγωγεί.

Αξίζει να παρακολουθήσουν αυτή την παράσταση οι μικροί μας φίλοι, όχι μόνο για να γνωρίσουν με τον ωραιότερο τρόπο τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, αλλά και για να γνωρίσουν μέσα από αυτές τις αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της συλλογικότητας, της αυθεντικότητας, της ισότητας και της δημοκρατίας. Η διαδραστικότητα μεταξύ των ηθοποιών στη σκηνή και των παιδιών στην πλατεία εξασφαλίζει αμεσότητα στην επικοινωνία τους και το έργο γίνεται πιο εύληπτο από τα παιδιά.
Ο σκηνοθέτης κ. Νίκος Δαφνής έχει καταφέρει να καθηλώνει κυριολεκτικά τους μαθητές των σχολείων που παρακολουθούν την παράστασή του και να αποσπά θαυμασμό από τους δασκάλους, οι οποίοι επίσης παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Οι ηθοποιοί όλοι με τη ζωντάνια τους, τα εντυπωσιακά κοστούμια και τη μουσική δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα, που καταχειροκροτείται και συζητιέται και την επόμενη μέρα στο σχολείο!
Για ενημέρωσή μας καλό είναι να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο 2104816200 ή να δούμε την ιστοσελίδα www.katoapotigefyra.gr


Μαρία Ν. Ταστσόγλου