Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.ΠΕΙΡΑΙΑ

 Μία ακόμη όμορφη γιορτή του Σ.Δ.Υ.Πειραιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου σε μια ατμόσφαιρα μοναδική, μέσα στην καρδιά του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά, στο κτίριο του ΟΛΠ.
Η έναρξη ήταν και η μεγαλύτερη έκπληξη για όλους μας, όταν ακούσαμε τις γλυκές παιδικές φωνούλες της Χορωδίας του μαέστρου Δημήτρη Τυπάλδου, να αντηχούν στην αίθουσα και να γεμίζουν με αισιοδοξία όλους μας.

Ήταν μια γιορτή επηρεασμένη όπως πάντα απ’ την οικογενειακή ατμόσφαιρα του συλλόγου που έρχεται απ’ το παρελθόν, αλλά και με νεωτερισμούς και ιδέες που μεταφέρουν τα μέλη του Δ.Σ., αλλά κυρίως νέα μέλη μας με φρέσκιες προτάσεις που ανανεώνουν την εικόνα του συλλόγου και τον οδηγούν στο μέλλον.
Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς από τον Πειραιά αλλά και όλη την Αττική, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πειραιά, Εθελοντές και Κοινωνικοί φορείς, οι Σύλλογοι Δρομέων του Λεκανοπεδίου καθώς και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι του στίβου της ηρωϊκής γενιάς του ’60,’70 & ’80, που σηματοδοτούν την αγάπη τους για την άνθιση αυτού του φαινομένου για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Σύντομη παρουσία είχε και ο Δήμαρχος της πόλης του Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Στο χαιρετισμό του Αντ/δρου Άγγελου Σάμιου, στη θέση του προέδρου Νίκου Χούμα ο οποίος απουσίαζε για λόγους υγείας, προς τους φορείς και όλους τους παρευρισκόμενους έγινε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του συλλόγου κατά το 2013. Αποτιμήθηκε ο ευρύτατος χαρακτήρας των κοινωνικών και αθλητικών δράσεων του συλλόγου. Η πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε ο 27ος ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ που ήταν αφιερωμένος στον αγώνα “Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού” με σημαντικές αναφορές σε μια υπόθεση που αφορά μεγάλο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού. Έγιναν αναφορές για τη μαζική μας παρουσία σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός Αττικής με αιχμή πάντα τους αγώνες σύμβολα “Δίστομο” & “Γοργοπόταμος” και αποκορύφωμα όλων τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» όπου οι συμμετοχές μας ξεπέρασαν τις 310 για μία ακόμη φορά.
Η γιορτή στη συνέχεια ανέδειξε και βράβευσε πρόσωπα, φορείς και αθλητές του συλλόγου μας, που αποφάσισε το Δ.Σ. και ξεχώρισε για τις επιτυχίες τους το 2013, το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία και το σύλλογό μας.
Βραβεύτηκαν κατά σειρά:
1. Το “ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ” του Πειραιά & ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης για την πολύ σημαντική Κοινωνική του Δράση & Παρέμβαση σε εγκαταλειμμένα παιδιά.
2. Ο αγνός φίλος του μαζικού αθλητισμού Βαγγέλης Βαγιανός για την πολύχρονη προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό του Πειραιά & το απέριττο ήθος του δάσκαλου – προπονητή.
3. Ο Κώστας Πρίφτης, πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Ν. Άγιου Κοσμά, καλύτερος πρόεδρος του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου του μαζικού αθλητισμού.
4. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, Γ. Γ. της διοίκησης του Άγιου Κοσμά, για τη σταθερή του στήριξη και προσήλωση στην προστασία & αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου.
5. Η οικογένεια Ελίνας Μακρίδη & Σωτήρη Κωνσταντέλου για την αθλητική της παιδεία, το Ήθος και τις Αξίες του αθλητισμού.
6. Οι αθλητές του συλλόγου μας, Άντζελα Τερζή, Gabi Naegele & Μάριος Μιχόπουλος για τον Άθλο τους, ο καθένας ξεχωριστά, στο “OLYMPUS MYTHICAL TRAIL 100 ΚΜ 2013” & τον “ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ” 170 ΧΛΜ. TO 2013 ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ.
7. 1η Γυναίκα Μαραθωνοδρόμος Σ.Δ.Υ.Πειραιά στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο: Gabi Naegele
8. 1ος Μαραθωνοδρόμος Σ.Δ.Υ. Πειραιά στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο: Hatem Bayοumi
9. Αναμνηστικά στα μέλη μας που τερμάτισαν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο με τα χρώματα του συλλόγου.
Ιδιαίτερη στιγμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η παράδοση, στο Σύλλογο Γυναικών Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” και την εκπρόσωπό του Γ.Γ. κα Μ. Πιτερού, των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν κατά τον 27ο ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟ Δρόμο Υγείας από τους συμμετέχοντες στον αγώνα.
Ακολούθησε η Κοπή της πίτας απ’ τον Αντ/δρο με ευχές για Καλή Υγεία σε όλους. Στη συνέχεια η κλήρωση για το Χρυσό φλουρί της πίτας ανέδειξε τυχερό το μέλος μας Ανδρέα Κατσικούδη. Κληρώθηκαν επίσης πολλά δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπως τα 5 ρολόγια casio που διέθεσε ο σύλλογος, τα 4 υπέροχα βιβλία “ο Χαρίλαος Βασιλάκος” προσφορά του εγγονού του Χαρίλαου Βασιλάκου και του συγγραφέα Ν. Γ. Μακφαίηλ, όμορφα διακοσμητικά και μία προσφορά απ’ τον Ιωσήφ Βουράκη.
Το αποκορύφωμα φυσικά, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο υπέροχος μπουφές που ετοίμασε το Δ.Σ. με τις κυρίες – εθελόντριες του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια, το Γ. Συντιχάκη και το Θ. Κασανή, αλλά και τις οδηγίες του προέδρου μας Νίκου Χούμα που έχει δημιουργήσει μια παράδοση τα τελευταία χρόνια και εντυπωσιάζει όλους τους φίλους μας.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τη διοίκηση του ΟΛΠ για τη γενναιόδωρη προσφορά αυτού του υπέροχου και πολιτισμένου χώρου και συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη μεγάλη αναβάθμιση των εκδηλώσεων συλλόγων που παράγουν αθλητικό και κοινωνικό έργο.