Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Με τα παιδιά του Πόρου...

 Στις 19 Ιανουαρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Πόρου, έγινε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, και η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών, παρουσία του Μητροπολίτη κ. Εφραίμ. Το Πνευματικό Κέντρο Πόρου ήταν γεμάτο από κόσμο, που προσήλθε για να ψυχαγωγηθεί πνευματικά.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τροιζηνίας π. Γεώργιο Στόκο, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα των εορταστικών ημερών, αλλά και στις προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας προς ενίσχυση του λαού του Πόρου.

Ο Σεβασμιώτατος, στον πνευματικό λόγο που απηύθυνε, αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας και τη σωτηριώδη αποστολή της, στο νέο Χρόνο που μας χάρισε ο Θεός, στον πνευματικό αγώνα που πρέπει να κάνει κάθε Χριστιανός, στις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο κόσμος λόγω της τρέχουσας κρίσης, αλλά και στις ευκαιρίες που παρέχει αυτή η κρίση, τόσο σε πνευματικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Παράλληλα, έγινε και η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών όλων των βαθμίδων του Πόρου, με συμμετοχή περίπου 80 παιδιών, όλων των βαθμίδων. Υπεύθυνοι κατηχητές για τη διοργάνωσή της ήταν η κα Ελευθερία Μάνεση, ο κ. Θεόδωρος Βιδάλης, η κα Θένια Πεχλιβανίδου και η κα Ζωή Στόκου.
Πνευματικό μήνυμα απηύθυνε η κατηχήτρια Ελευθερία Μάνεση, αναφερόμενη στο γεγονός ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να αξιοποιεί το χρόνο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως έκανε ο σύγχρονος Άγιος, Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς.

Η εκδήλωση έκλεισε με Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και με θεατρικό δρώμενο από τα κατηχητόπουλα.