Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Τα Νέα του Καραγκιόζη Ο Καραγκιόζη στοχάζεται…


ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗΣ: Καραγκιόζη μου, καλή Χρονιά, με υγεία! Σε βλέπω όμως πολύ σκεπτικό! Έχεις κάτι;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Ναι, ρε Χατζατζάρη! Καλή Χρονιά και για σένα, αλλά αρχίζω και απελπίζομαι μ’ αυτά που βλέπω… Έχω χάσει το κέφι μου.
ΧΑΤΖ.: Όχι Καραγκιόζη μου, εσύ που παρ΄ όλα τα προβλήματά σου, πάντα έκανες τον κόσμο να χαίρεται, και να ξεχνάει τον πόνο του, μην κάνει πίσω. Πάντα υπάρχει ελπίδα. Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι λέγανε: «Ντουμ σπίρο, σπέρο».
ΚΑΡ.: Δεν ξέρω τι σπέρνανε αυτοί, οι πως τους είπες, Αρχαίοι Βρωμαίοι, αλλά ξέρω τι λέει ο λαός μας! Η καλή μέρα, από το πρωΐ φαίνεται^κι εγώ βλέπω, ότι ήρθε ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τά ’χει χάσει, και παλτουδιά δεν έχει φράγκο ν’ αγοράσει! Και δεν είναι μόνο αυτό! Ο κ. Παραμύθης, δεν ρίχνει την τιμή του πετρελαίου, για να μην ξεσταίνουμε λέει, τις πισίνες τους οι πλούσιοι! Και για τους πισινούς των φτωχών που θα παγώνουνε, δεν του καίγεται καρφί!
ΧΑΤΖ.: Για τον κ. Στουρνάρα μιλάς;
ΚΑΡ.: Ναι, γι’ αυτόν που είναι όνομα και πράμα.

ΧΑΤΖ.: Μα Καραγκιόζη μου, δίνει ένα χαστούκι στους πλουσίους!
ΚΑΡ.: Χατζατζαράκο… Οι πλούσιοι το λέει και η λέξη^Είναι πλούσιοι! θα τους κάνει, τη μούρη κρέας! Αλλοίμονο στον κοσμάκη! Ο φούρναρης ο Μάκης, αυτός το λεβεντόπαιδο μου έλεγε, ότι στο σπίτι του κυκλοφοράει με μπουφάν! Δεν αποκλείεται όταν πάει για ύπνο, να βάζει τις πυτζάμες, από πάνω!
ΧΑΤΖ.: Έλαβε βρε, τα παραλές…
ΚΑΡ. Ξέρω ‘γω! Μ’ αυτά που βλέπω, που έχει γυρίσει τα μάτι! Και πού ‘σαι να πιάσει, και κανένα χιονόκρυο. Όσοι είναι άφραγκοι απ’ αυτούς που έχουν τζάκια, δεν θ’ αφήσουν καρεκλοπόδαρο στη θέση του, τα τραπέζια τους θα κοντύνουν, σαν Τούρκικοι σοφράδες. Θα φλομώσουμε, στη μουχλοομίχλη…
ΧΑΤΖ.: Βρε, δεν την λένε έτσι!
ΚΑΡ.: Σιγά, μην παρεξηγηθεί! Και που λες Χατζατζάρη μου, στη Βόρειο Ελλάδα, θα ξαναζωντανέψουνε οι ημέρες της Πίνδου^με τις χιονίστρες, τα κρυοπαγήματα και τις γυναίκες να πλέκουνε, όχι για να ζεστάνουμε στρατιώτες, αλλά τις οικογένειές τους!
ΧΑΤΖ.: Καραγκιόζη μου, με τρομάζεις! Αλλά πάλι, ολόκληρος ο υπουργός, δεν ξέρει τι κάνει; Βλέπω, είναι πάντα με το γέλιο…
ΚΑΡ.: Αυτό που ξέρει, είναι αυτό που ήξερε κι ο χορτάτος στην ιστορία του Χότζα, που παρηγορούσε τους νηστικούς! Και αυτό που δεν ξέρει, είναι ότι γελάει καλύτερα όποιος… αλλά αρκετά φλυάρησα. Τρέχω να προλάβω την αγορά, να ψωνίσω.
ΧΑΤΖ.: Έχεις λεφτά;
ΚΑΡ.: Όχι!
ΧΑΤΖ.: Τότε, πως θα ψωνίσεις;
ΚΑΡ.: Ε, άμα είχα, δεν θα ψώνιζα;
ΧΑΤΖ.: Μπα που να σκάσει το κακό σου! Χαίρομαι, που ξαναβρήκες το κέφι σου! Πάντα έτσι να’ σαι …γειάσου.
ΚΑΡ. Είναι δυνατόν ρε παιδιά ν’ αλλάξω; Και ξέρετε γιατί; Γιατί ότι και να κάνουνε, την ψυχή του Έλληνα, δεν θα την δαμάσουνε ποτέ!! Κουράγιο…
Μανώλης Λαουτάρης