Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου


Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση – τσάι στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου.
          Ο φιλόξενος χώρος του Πνευματικού κέντρου, τα χειροποίητα γλυκά και εδέσματα και η όλη ζεστή και εγκάρδια  ατμόσφαιρα δημιούργησαν για μία ακόμα φορά τις κατάλληλες προϋποθέσεις για προσωπική επικοινωνία και πνευματική συναναστροφή.

          Στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, αρχικά, η χορωδία των Κυριών των Αγιογραφικών Κύκλων του Ναού, μας ταξίδεψε με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια της από τη Βολιβία ως τις μακρινές Φιλιππίνες, ενώ παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, με κατάλληλα θεατρικά δρώμενα, παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έθιμα από διάφορα μέρη του πλανήτη μας.
          Εντυπωσιακή, όπως πάντα, ήταν και η Ορχήστρα του Ναού η οποία για άλλη μια φορά στόλισε το καλλιτεχνικό μέρος με το εορταστικό της ρεπερτόριο.
          Ιδιαίτερη όμως αναφορά πρέπει να γίνει στην θεατρική παράσταση. Η θεατρική ομάδα τον Ναού, παρουσίασε σε διασκευή το έργο του Καρόλου Ντίκενς: “Τα Χριστούγεννα του Εμπενίζερ Σκρούτζ”. Η παράσταση, αντάξια των προσδοκιών μας, άγγιξε τις καρδιές όλων τόσο με τα ποικίλα μηνύματα του έργου όσο και με την αρτιότητα της θεατρικής παρουσίασης. Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού κέντρου χειροκροτήθηκαν θερμά και εγκάρδια τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι συντελεστές της παράστασης.
          Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες πριν, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, η θεατρική ομάδα – ύστερα από πρόσκληση της Ι. Μ. Δημητριάδος – ταξίδεψε στο Βόλο όπου και παρουσίασε το θεατρικό έργο στην Χριστουγεννιάτικη εορτή της Ι. Μητροπόλεως αποκομίζοντας ενθουσιώδη κριτική και αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις.
          Συγχαίρουμε τους συντελεστές της όλης προσπάθειας και ευχόμαστε να συνεχίσουν άοκνα το έργο τους ώστε να ομορφαίνουν και να αναβαθμίζουν το πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο του τόπου μας.