Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΗΛ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ


Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στη Λακωνία (Μάνη) και κατάγεται από πολύτεκνη εργατοαγροτική οικογένεια.
Ο πατέρας του εργάσθηκε στον Ο.Λ.Π. τριάντα – επτά (37) ολόκληρα χρόνια και ο ίδιος, στα φοιτητικά του χρόνια, εργάσθηκε σκληρά, στο Δήμο Πειραιώς, στα ΕΛΤΑ, στον ΟΤΕ, ακόμα και στους φούρνους του γυαλάδικου των Λιπασμάτων, για να μπορέσει να σπουδάσει.
Από νεαρής ηλικίας ήταν ικανός και έντιμος ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, οπλισμένος με τόλμη, αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα, δυναμισμό, μαχητικότητα και ατσάλινη θέληση.
Κατόρθωσε, παρά τις τεράστιες οικονομικής δυσκολίες, να σπουδάσει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ και να αναδειχθεί ένας από τους καλύτερους ποινικολόγους του Πειραιά και της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε μεγάλη συνδικαλιστική δράση και έγινε ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Φοιτητικής Πνευματικής Εστίας Πειραιώς, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Συνδέσμου Γηγενών Πειραιώς, ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Παλλακωνικής Ενώσεως, κλπ.
Επίσης, επί σειρά ετών, διετέλεσε ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ομάδας Κοινοβολευτικού Έργου (Ο.Κ.Ε.) Εμπορικής Ναυτιλίας, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ο.Κ.Ε. Δημοσίας Τάξεως, ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος – Περσίας, μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Φιλίας Ελλάδος και Αμερικής, Ελλάδος και Δυτ. Γερμανίας, Ελλάδος και Κίνας, ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ της ΒΟΥΛΗΣ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Γραμματέας του Πρ. της Βουλής.
Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του είναι, η ΑΓΑΠΗ και η ΑΠΛΟΤΗΤΑ
Ο Λαός της Β΄ Πειραιώς, τον έχει εκλέξει επανειλημμένα ΠΡΩΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ με μεγάλη πλειοψηφία, από το 1974, μέχρι σήμερα.
Από το 1974, που εκλέγεται Βουλευτής, έχει διακριθεί για το μεγάλο και θετικό Κοινοβουλευτικό Έργο του και για τις μεγάλες και ουσιαστικές υπηρεσίες του στο Λαό.

Με Εισηγήσεις, Προτάσεις Νόμων, Ερωτήσεις, Επερωτήσεις και λοιπές αγορεύσεις του, μετέφερε πάντοτε και υποστήριζε τα προβλήματα της περιφέρειάς του στη Βουλή, αγωνιζότανε για την επίλυσή τους και συνέβαλε θετικά και αποτελεσματικά στη βελτίωση των Νόμων και την καλύτερη αντιμετώπιση των γενικών προβλημάτων του Λαού.