Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Ψυχανεμίσματα...Προς την πλήρη εξαθλίωση


Εδώ μιλάμε για χορό εκατομμυρίων ... μια κάποια θολούρα την έχω! Αυτοί τα φάγανε, εμείς γιατί πληρώνουμε; Γιατί απλούστατα έτρωγαν ή μάλλον καταβρόχθιζαν, χρεώνοντας το δικό μας λογαριασμό, μέχρι που μας τον έστειλαν κιόλας! Δεν είναι τυχαία όλα αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται συνέχεια... κατέστησαν τον κάθε Έλληνα πολίτη οφειλέτη του Δημοσίου από το πουθενά! Κι όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ή δεν θέλουν να το πιστέψουν, ίσως γιατί ακόμα έχουν κάποιες οικονομίες και πληρώνουν τους λογαριασμούς και τα χρέη, προϊόντος του χρόνου θα το καταλάβουν θέλουν δε θέλουν!

Και δεν είναι λίγοι οι συμμετέχοντες στο σήριαλ ''το μεγάλο φαγοπότι'' ... και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι όλη η μερίδα των βολεμένων δι' αυτού του τρόπου, του εύκολου πλουτισμού, που γλεντάνε εις υγείαν των κορόϊδων ακόμα και τώρα! Είθε η Δικαιοσύνη να βρει την άκρη... είθε να αρχίσουμε από κάπου να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου! Είθε να αποκατασταθούν τα λεφτά που έκαναν φτερά από τα Ταμεία!
Η φετινή μείωση συντάξεων, αφορά παρακράτηση και όχι περικοπή, για την ώρα τουλάχιστον, αλλάζουμε ονόματα ''δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης''! Τάχα μου θα πληρώσουμε λιγότερη διαφορά φόρου στο τέλος του χρόνου! Μα απ' ότι θυμάμαι και πέρσι στις παρακρατήσεις του αλληλεγγύης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και αναδρομικά, τον ίδιο ισχυρισμό είχαν προβάλει! Πλήρωσαν πολλοί λιγότερα; Εδώ χρεώνονται άνθρωποι άνεργοι λόγω τεκμηρίων και μόνο! Μας δουλεύουν κανονικά!
Κάτι ακούγεται πάλι και για περαιτέρω περικοπή στις Επικουρικές συντάξεις εντός του έτους! Μια δυο περικοπές ακόμη και πάνε περίπατο! Ζήσε συνταξιούχε με το 30% του εισοδήματός σου, η ανάπτυξη έρχεται, στο δρόμο είναι!
Το θέμα τους δεν ήταν να μας θεραπεύσουν, να μας σώσουν, το θέμα τους ήταν να μας θυσιάσουν για να μη ''μολυνθούν'' από την ασθένεια ... δε μας έσωσαν, τους σώσαμε! Το είχα γράψει πριν 2-3 χρόνια, εδώ σ' αυτή τη στήλη, ειλικρινά λυπάμαι που επιβεβαιώνομαι δια στόματος Όλι Ρεν τώρα! Δε χρειαζόταν και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς ευθύς εξ' αρχής, πώς ότι εφάρμοζαν ήταν για σωτηρία της Ευρώπης και των Τραπεζών κι όχι για σωτηρία του Ελληνικού λαού! Σύγχρονες Ιφιγένειες λοιπόν εν Ευρώπη! Αυτό είμαστε πλέον!
Κι όλα τα είχαμε λοιπόν, το μόνο που μας έλειπε ήταν η ''λευκή εβδομάδα'' της Καθαράς Δευτέρας για τα σχολεία! Αφού το έχει η Ευρώπη γιατί όχι κι εμείς; Να πάμε στα χιόνια για σκι, να κινηθεί λίγο και η αγορά ε; Αφραγκία, ανεργία και σκι πάνε πακέτο! Να και κάτι που μαθαίνουμε... το σπορ του φτωχού το σκι! Άντε λοιπόν ετοιμαστείτε γονείς για διακοπές στα χιονοδρομικά κέντρα, αφού η μόνη σας δυσκολία μέχρι τώρα ήταν ότι τα παιδιά είχαν σχολείο! Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να πάρει άδεια ας προγραμματίσει πού θα παρκάρει τα παιδιά 4 ημέρες!! Ε μα θα τρελαθούμε εντελώς σ' αυτό τον τόπο!
Κατρακύλα σκέτη σε όλα! Παιδεία , Υγεία, βιοτικό επίπεδο , όλα τραβιούνται προς τα κάτω! Προηγήθηκε η κρίση αξιών και ήθους φυσικά! Φαίνεται πως αυτό το βαρέλι τελικά δεν έχει πάτο! Με τη μόνη διαφορά ότι αυτό το ''προς τα κάτω'' αφορά τον απλό πολίτη , οι λοιποί στον αφρό! Η παραγωγή ΛΑΜΟΓΙΕΝ σε πλήρη άνθιση απ' ότι φαίνεται, πολλά πρότυπα εκπίπτουν, μάσκες πέφτουν, αλληλοσπαραγμοί και τα λοιπά!
Χαίρε γη της καταγγελίας και της μίζας! Χαίρε γη των Σωτήρων! Ο μισός πληθυσμός στην εξαθλίωση και ο άλλος μισός στη βόλεψη και τη μάσα! Μια χαρά φτου να μη μας πιάσει κακό μάτι! Μια κλωστή χωρίζει τη λογική από την τρέλα, ε αυτή την κλωστή την έχουμε σπάσει προ πολλού! Είμαστε σε κατάσταση τρέλας περιμένοντας την ανάπτυξη ...''ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι!'' Όσων οι ζωές ερειπώθηκαν ούτε σε 30 χρόνια δεν αποκαθίστανται με μισθούς και συντάξεις των 300 και 500 Ε. Αυτή είναι η αλήθεια, τα λοιπά διάφορα που ακούγονται και υποστηρίζονται είναι απλώς για κατανάλωση!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.