Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Διέλυσαν το ΝΑΤ

Σχετικά με την αναφορά με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατά την ομιλία του στην τελετή κοπής της πίτας των πλοιάρχων Ε.Ν. στον Πειραιά την 15/1/14, περί κρατικής επιχορήγησης του ασφαλιστικού τους φορέα (Ν.Α.Τ.), αποτελεί την ελαχίστη υποχρέωση της πολιτείας για τους εξής κυρίως λόγους:
1. Εφόσον οι ναυτικοί πλήρωναν και πληρώνουν τις νόμιμες, συνάμα και υψηλές, ασφαλιστικές εισφορές, στον κρατικό ασφαλιστικό τους φορέα (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) δικαιούνται και της ανάλογης σύνταξης.
2. Τα κεφάλαια του Ν.Α.Τ. ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος σε συνάλλαγμα σε επιτόκιο μόλις 1% όταν στις άλλες τράπεζες πλησίαζε το 25% και αργότερα δραχμοποιήθηκαν κιόλας.
3. Το εύρωστο αυτό ασφαλιστικό ταμείο παραδόθηκε το 1981 με 38 εκατομμύρια δολλάρια πλεόνασμα!

4. Όλες οι Κυβερνήσεις πλημμύρισαν για ψηφοθηρικούς λόγους βέβαια τα ταμεία των ναυτικών με αμέτρητους …. «αλεξιπτωτιστές» Συνταξιούχους. Σύμφωνα μάλιστα με το βιβλία «Η Κοινωνική Ασφάλιση των Ναυτικών» του βουλευτή κ. Μανώλη Μπεντενιώτη, στις 26 Ιουνίου 1995 οι πραγματικοί Συνταξιούχοι ναυτικοί ήταν λιγότεροι του 40% του συνόλου!!
5. Η κακή ή ανύπαρκτη ναυτιλιακή πολιτική μείωσε τους Έλληνες ναυτικούς από 130.000 που υπηρετούσαν πριν το 1980 σε περίπου 16.00 σήμερα!
Δυστυχώς, κ. υπουργέ, οι κυβερνήσεις δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη την αξία της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας και της πρώτης ναυτιλιακής δύναμης στον κόσμο. Σημειώσατε πως η πρώτη ενέργεια του δικτάτορα Ι. Μεταξά μόλις ανέλαβε την εξουσία ήταν η ίδρυση του υπουργείου σας (Α.Ν. 1/5-8-1956)! Είναι παράλογη η συστηματική αδιαφορία για τον Έλληνα ναυτικό, τη ναυτική εκπαίδευση, που παραμένει, καταρρακωμένη και υποβαθμισμένη (παρά τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις βρίσκεται ακόμη εκτός τριτοβάθμιας παιδείας) και τους απόμαχους του κύματος με τις τσεκουρωμένες συντάξεις και την κατάργηση του Οίκου του Ναύτη. Περαίνοντες σας ευχόμαστε καλή χρονιά αλλά το σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε ποτέ για σκοινί…
Φρίξος Δήμου, Πλοίαρχος Ε.Ν.