Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Η «Γλώσσα» και η γιορτή της

Μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση – για το κόψιμο της πίττας – του ομίλου για την «Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας» έγινε την Κυριακή το μεσημέρι, στις 12-1-2014, στο ξεχωριστό κέντρο «Τσάκος». Η ηρωική μας Αμαλία, ακούραστη, όρθια πάντα στις επάλξεις των ‘πιστεύω’ της, παρόλη την ευαίσθητη υγεία της, μας χάρισε μια ακόμη τόσο σωστή από κάθε άποψη εγκάρδια, φιλική σύναξη. Εξήντα παρουσίες φίλων που την πλαισίωσαν με αγάπη και τόση αναγνώριση στο έργο της.

Τα φαγητά πλούσια, το σερβίρισμα άψογο, η διακριτική ζωντανή μουσική τόσο γλυκιά. Κι ύστερα οι ομιλίες. Η σεμνή, θερμή του προέδρου μας κ. Γ. Παυλίδη που του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πολύμοχθη προσπάθεια της διατήρησης και της ανέλιξης αυτού του ξεχωριστού σωματείου αφού αφορά ένα από τα κορυφαία στηρίγματα του έθνους μας.
Θυμάμαι νοσταλγικά πάντα τον αξέχαστο Δαμιανό Στρουμπούλη, όταν μας κάλεσε να μας μεταγγίσει το όραμά του για τη θεμελίωση και οργάνωση αυτής της προσπάθειας. Για τον Όμιλο, για τη διάδοση της Γλώσσας μας. Όνειρα… που κάναμε ‘τάμα’. Ακολούθησαν βέβαια κι άλλοι εκλεκτοί που θα ασχοληθούμε διεξοδικά στην τίμηση της ιστορίας αυτού του Ομίλου. Που όμως έχει την καλή τύχη παρ’ όλες τις θλιβερές απώλειες, να ακολουθεί πάντα κάποιος που αγαπά την Ιδέα και έχει τις ικανότητες που χρειάζονται για να συνεχίσει αυτό το πνευματικό έργο. Και πόσο μας χρειάζονται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά άνθρωποι που τιμούν και συμβάλλουν στην διατήρηση του πολιτισμού, των ιδανικών, των πατροπαράδοτων αξιών σ’ αυτό τον καθημαγμένο τόπο μας!
Τόσο επιτυχημένη η ποιητική συμβολή του Αντώνη Ζαρίφη του ποιητή μας που πάντα ξεχωρίζει ως ποιητής για να κλείσει τη σεμνή, ελπιδοφόρα, ξεκουραστική τελετή μας.
Ευλογημένο το 2014. Για όλη την Ελλάδα. Για όλους τους Έλληνες.

Τούλα Μπούτου