Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

«Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ»...ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά διάλεξη με θέμα: «Ο θεσμός της οικογένειας σε περιόδους κρίσης».
Ομιλήτρια ήταν η κα Τζένη Σουμάκη, Παιδοψυχίατρος – Ψυχαναλύτρια, η οποία ανέλυσε πώς η οικογένεια επηρεάζεται και διαταράσσεται από τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις και περνάει ανάλογες κρίσεις, σε σχέση με τις ανατρεπτικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας.
Γι αυτό το σημαντικό κοινωνικό θέμα, μετά το πέρας της διάλεξης, η κα Σουμάκη απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες γονέων.

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και ΚΑΠΗ κ. Ευαγγελία Σαρρή, σημείωσε:
«Το θέμα της σημερινής διάλεξης είναι επίκαιρο, σημαντικό και πολύ ευαίσθητο γιατί η οικογένεια, αποτελεί το βασικότερο κοινωνικό θεσμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είναι ο δυνατός πυλώνας της κοινωνίας μας - ευτυχώς ακόμη - και ας περνάει συμπληγάδες.
Αυτός ο θεσμός επηρεάζεται από τις κοινωνικές και από τις οικονομικές εξελίξεις και περνάει ανάλογες κρίσεις, σε σχέση με τις ανατρεπτικές και καταλυτικές αλλαγές, που συμβαίνουν στη ζωή μας.
Σε μια περίοδο οξύτατης κρίσης όχι μόνο οικονομικής αλλά κυρίως κρίσης θεσμών και αξιών που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση, καλούμεθα να πάρουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες θα μας φανούν χρήσιμες για να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε και να βοηθήσουμε ουσιαστικά τα παιδιά μας.
Να ευχαριστήσω την κα Τζένη Σουμάκη, γιατί με τις επιστημονικές της γνώσεις, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα όποια προβλήματά μας».

Μεταξύ παρόντων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τη Δημοσιογράφο κ. Μαίρη Βλαχάκου, την Αντιδήμαρχο κ. Λίτσα Σαρρή, την Εκπαιδευτικό κ. Μαριέττα Μυλωνοπούλου, την κ. Ασπασία Ράϊκου, τον Διευθυντή της Πινακοθήκης κ. Μιχάλη Στάμου.