Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων

Η συζήτηση είχε ως επίκεντρο αιτήματα της ομοσπονδίας που αφορούν τους τρίτεκνους και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, στάθηκαν σε δύο βασικά θέματα που τους απασχολούν. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης «το βασικό αίτημα μας είναι το καθεστώς που διέπει την εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και την εξομοίωση του με αυτό που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον Υπουργό να εξετασθεί η δυνατότητα παροχής εκπτώσεων στους ναύλους των ακτοπλοϊκών εταιρειών που τις έχουν καταργήσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι με άμεσες ενέργειες του έχει γίνει η απαραίτητη εισαγωγή διάταξης στο νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία, που πρόκειται πολύ σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή και η οποία δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα τους. Ειδικότερα, ο υπουργός επεσήμανε ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των ηλικιακών ορίων για την κατηγορία των Τριτέκνων για την εισαγωγή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ σημείωσε ότι έχει προστεθεί κατηγορία που θα συμπεριλαμβάνει υποψηφίους μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και υποψηφίων με γονείς, τέκνα συγκεκριμένων παθήσεων ή με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.