Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΘΥΡΑΝΟΊΞΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΎ ΝΑΟΎ ΤΩΝ ΑΣΩΜΆΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΏΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ


 Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ιστορικού ναού των Ασωμάτων Ταξιαρχών Κορυδαλλού, ο οποίος αποτελεί κτίσμα του 10ου μ. Χ. αιώνα.
Η συγκίνηση και η χαρά όλων ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα, αφού ολοκληρώθηκε η προσπάθεια αναστήλωσης του Ναού, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και παραδόθηκε ο ιστορικός Ναός στους πιστούς για την προσευχή και τον εκκλησιασμό τους.

Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιωμένος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο, τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας π. Χρυσόστομο Παναγόπουλο και πλήθος ευλαβών ιερέων.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του ευσεβούς λαού, που είχε κατακλύσει τον περίβολο του Ναού, η παρουσία αντιπροσωπειών σχολείων του Κορυδαλλού με τις σημαίες να «χαιρετίζουν» τα θυρανοίξια και η προσέλευση των μικρών παιδιών των κατηχητικών μας σχολείων.
Το «Άρατε πύλας» του βυζαντινού ναϊδρίου είναι για τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή ένα ευτυχές γεγονός, καθώς ένα μνημείο χιλίων ετών «ζωντανεύει» και λειτουργεί ξανά για τους πιστούς, όπως παλιά.

Αφού έγινε ο Αγιασμός και τα θυρανοίξια, ακολούθησαν εγκάρδιες ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλοι συγκινημένοι εισήλθαν να προσκυνήσουν τον ιστορικό Ιερό Ναό, στον οποίον η πρώτη πανηγυρική λειτουργία θα τελεστεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, θερμός συμπαραστάτης σε όλη την πορεία του έργου, με το Δημοτικό Συμβούλιο, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ Λίνα Μενδώνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, οι Βουλευτές κ. Ιωάννης Τραγάκης, κ. Αναστάσιος Νεράντζης, κ. Ιωάννης Διαμαντίδης, στελέχη της Α΄ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μεταβυζαντινών Μνημείων, ο Ανάδοχος του έργου με όλο το επιτελείο που εργάστηκε με σεβασμό για την αποπεράτωση των εργασιών, η δημοτική Σύμβουλος Κερατσινίου κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Σταμπουλίδης και ένα μεγάλο πλήθος πιστών που προσήλθε με ενθουσιασμό.

Μαρία Ταστσόγλου