Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Ακαλαίσθητο παζάρι και πανηγύρι το Πασαλιμάνι


Σε γιουσουρούμ έχει μετατραπεί η κεντρικότερη και ομορφότερη πλατεία του Πειραιά, η πλατεία Πασαλιμανίου. Περίπτερα-παράγκες που βλέπαμε σε ακαλαίσθητα παζάρια και πανηγύρια της περασμένης δεκαετίας στήθηκαν για να φιλοξενήσουν ψυχαγωγικά παιχνίδια λούνα παρκ επί πληρωμή.
Όταν σε αντίστοιχες μεγαλουπόλεις όχι μόνο του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας φτιάχνονται πανέμορφα ψυχαγωγικά πάρκα για να φιλοξενήσουν παιδιά και ενήλικες τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, στον Πειραιά ο Δήμος επέτρεψε αυτό το χάλι, που κανείς δεν ξέρει ποιανού το συμφέρον εξυπηρετεί.

Δεν είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία τέτοιων εκδηλώσεων, αλλά στην κατάφορη υποτίμηση της αισθητικής των Πειραιωτών. Σε μια πόλη που έχει να επιδείξει φυσικό κάλος, ο Δήμος έδειξε για μία ακόμα φορά την αδιαφορία και την ανεπάρκειά του.
Κάποτε, τις μέρες των γιορτών, στο ίδιο ακριβώς σημείο στηνόταν μία πανέμορφη φάτνη που επισκεπτόταν κόσμος από όλη την Αθήνα. Σήμερα αντί να πηγαίνουμε μπροστά, βιώνουμε την οπισθοδρόμιση και την μιζέρια.
Επιπλέον, η ηχορύπανση που δημιουργείται όχι μόνο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και από τα café-club της πλατείας που ο Δήμος επιτρέπει να λειτουργούν με παράνομη ένταση μουσικής, έχει απαξιώσει μια από τις ωραιότερες κεντρικές περιοχές του Πειραιά.
Ελπίζουμε να πάρουμε μια απάντηση που να εξηγεί τους λόγους που ο Δήμος υποστηρίζει τέτοιες δράσεις (ηχορύπανσης και ακαλαισθησίας) και ακόμα περισσότερο να δούμε την έμπρακτη συμβολή του στην ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής.