Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥΤην Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.00, πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη εστία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου (Λ. Βεϊκου και Δαβάκη Πίνδου, κάτω από την γέφυρα Καραϊσκάκη), η καθιερωμένη εορτή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση έγινε σύμφωνα με το «προσκοπικό έθιμο», σύντομος απολογισμός των δράσεων της προηγούμενου έτους (2013) ώστε όλοι οι προσκλεκλημμένοι να έχουν μια σφαιρική εικόνα σχετικά με όσα πραγματοποίησε η Ένωσή. Συγκεκριμένα για το έτος 2013 πραγματοποιήθηκαν πάνω από δεκαπέντε δράσεις όπως εκδρομές, εκδηλώσεις, εξορμήσεις στην ύπαιθρο, πανελλήνιες συναντήσεις (Βόλο), αλλά και ομιλίες όπως αυτή που έγινε μαζί με την Φιλολογική Στέγη Πειραιώς στις 18 Απριλίου 2013.

Τον απολογισμό δράσεων του 2013, ακολούθησε μια ευχάριστη έκπληξη, όταν το μέλος της Ενώσεως κυρία Ελένη Σταματοπούλου τιμήθηκε για την μακροχρόνια προσφορά της προς την Ένωση και τον Προσκοπισμό, με το Μετάλλιο Υπηρεσιών, το οποίο απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Χρήστο Λυγερό. Η αναγγελία της έκπληξης αυτής έγινε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Άρη Σκληβανιώτη, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, αφού η Ελένη Σταματοπούλου είχε τιμηθεί από τον ίδιο στο παρελθόν (1981) όταν ο Σκληβανιώτης διατελούσε τότε Έφορος Σαρωνικού.
Η Ελένη Σταματοπούλου συμμετέχει ενεργά σχεδόν σε όλους τους Συλλόγους της περιοχής του Νέου Φαλήρου και βεβαίως και με τον προσκοπισμό. Φέτος η γνωστή στο Νέο Φάληρο «Ελενίτσα» συμπληρώνει τα 90 χρόνια ζωής, έχοντας δίπλα της τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα δισέγγονά της και οι Παλαιοί Πρόσκοποι βεβαίως, δεν άφησαν αυτή την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια εορτή – έκπληξη ώστε να την τιμήσουν.


Στέφανος Μίλεσης