Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Ο ύστατος λόγος για την Αικατερίνη ΠάνουΣήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2013, του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος, ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα για το μεγάλο ταξίδι μια Αρχόντισσα, μια Δέσποινα, μια Κυρία. Η Αικατερίνη Μιχαήλ Πάνου, το γένος Σωκράτη Κιαμίλη.
Αγαπημένη μας θεία, είναι σίγουρο ότι θα μας λείψεις πολύ! Όμως, είναι και απολύτως βέβαιο ότι θα σε θυμόμαστε για πάντα!Έζησες απλά και ταπεινά!
Γεννήθηκες στην Κούλουρη, παντρεύτηκες το θείο το Μιχάλη, από το Μετόχι Αγκιστρίου, λίγες μέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος του ΄40 και πέρασες παληκαρίσια τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Μαζί με αυτόν, που δούλευε στο Ναύσταθμο. Αγωνιστήκατε, κουραστήκατε και τα βγάλατε πέρα. Δημιουργήσατε ένα ευλογημένο σπίτι, που ήταν πάντα ανοιχτό και γεμάτο αγάπη, ακόμη και στις πιο αντίξοες καταστάσεις!
Ύπήρξες στις δύσκολες στιγμές ο μοναδικός συμπαραστάτης του άντρα σου, των παιδιών σου, των εγγονών σου και όλων των συγγενών. Πάντα είχες έναν καλό λόγο να πεις σε όλους μας, είτε είμαστε του σογιού, είτε φίλοι ή ξένοι! Είχες ανεξάντλητη υπομονή, πίστη, κουράγιο, δύναμη και αγάπη! Τίποτε δεν πήγε χαμένο από την αιωνόβιο ζωή σου! Χάρηκες ακόμη και δισέγγονα!
Θεία, σοφή και χρυσοχέρα, έσπειρες σεμνότητα και καλοσύνη και κέρδισες την αποδοχή όλων μας! Ήσουν ο συνδετικός κρίκος που μας ένωνε, το καμάρι μας! Εκεί μακριά που πηγαίνεις να πεις τα χαιρετίσματα σε όλους τους δικούς μας, Κουλουριώτες, Αγκιστριώτες και Ποριώτες, που τόσο σε αγαπάγανε και τους αγάπαγες!
Θεία, τώρα που σάλπαρε το καϊκι του αποχωρισμού, σού λέω από το βάθος της καρδιάς μου πόσο σε αγαπάγαμε, ενώ δεν το δείχναμε. Ήσουν για μας ένα πνευματικό στήριγμα! Αρκεί να σε σκεπτόμαστε και παίρναμε δύναμη και κουράγιο! Σήμερα ένας άγγελος φεύγει από τη γή και πηγαίνει εκεί ψηλα στον ουρανό! Θεία, δέξου το δάκρυ μας! Μόνο αυτό το ελάχιστο έχουμε να σου προσφέρουμε για τα όσα καλά μας έχεις κάνει!
Θεία, καλό σου ταξείδι!

Ο ανηψιός σου
Δημήτρης Νικολάου Πάνου

ο εκ Πόρου ορμώμενος